navigatie overslaan

Doe-tips

De 14 musea die je kan bezoeken met je museumkaart

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 3266 keer

In Twente zijn veel musea te ontdekken. Bijzondere kunstcollectie, interactieve plekken waar kinderen hun handen uit de mouwen kunnen steken en musea die duiken in de geschiedenis van de regio. Veel hiervan zijn gratis te bezoeken met een museumkaart. Zie hieronder alle locaties.

 1. 14

  Museum Buurtspoorweg

  Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.

 2. 13

  Rijksmuseum Twenthe

  Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

 3. 12

  Het Palthe huis

  Het museum bestaat uit twee delen. In het historisch woonhuis ontdekken bezoekers hoe een familie van stand (de familie Palthe) in de achttiende eeuw woonde, en in de stadspresentatie van het museum maken bezoekers kennis met het ontstaan en de ontwikkeling van Oldenzaal.

 4. 11

  De Museumfabriek

  De Museumfabriek is getransformeerd tot een echt familiemuseum. Door te spelen, leren, denken, experimenteren en dromen ontdek je de toekomst.

 5. 10

  Oyfo

  Ga op ontdekkingstocht door het nieuwe interactieve Techniekmuseum. In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekent. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

 6. 9

  Stedelijk Museum Almelo

  Midden in het gezellige stadscentrum van Almelo staat een opvallend rijksmonument. Geniet van historie in een mum van tijd. In het Stedelijk Museum krijgt u een levendig beeld van de geschiedenis van Almelo.

 7. 8

  Drawing Centre Diepenheim

  Drawing Centre Diepenheim is met zijn bijzondere locatie in de luwte, het kunstpodium voor tekenen waar tijd en ruimte is om echt te kijken, om met elkaar in gesprek te gaan en samen van de kunst en de natuur te genieten.

 8. 7

  Museum Hengelo

  Het Historisch Museum Hengelo heeft een unieke cultuurhistorische collectie van Hengelo: op verschillende manieren wordt de cultuur en de geschiedenis van Hengelo in beeld gebracht.

 9. 6

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

 10. 5

  Museum de Pelgrim

  De Pelgrim is een museum dat gaat over het ritme van het leven. Je ontdekt er van alles over typisch Oldenzaalse rituelen en tradities, maar ook over die van jouzelf!

 11. 4

  Zoutmuseum

  Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten. Ook voor jonge bezoekers een tof uitje.

 12. 3

  Natura Docet

  Museum Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

 13. 2

  Historisch Museum Vriezenveen

  Het Historisch Museum Vriezenveen is gevestigd in het oude raadhuis van Vriezenveen, midden in het centrum. Het museum is eigendom van de gemeente Twenterand en wordt beheerd door de Vereniging Oud Vriezenveen.

 14. 1

  Rijssens Museum

  Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

Wat vind je van dit artikel?