navigatie overslaan

Doe-tips

8 tips voor de meivakantie in Twente. Maak er een feest van met deze leuke activiteiten.

 • Leestijd 3
 • Gelezen 8333 keer

Hoor jij de meivakantie alweer aankloppen? Dé tijd om er met het hele gezin op uit te gaan. In Twente komt iedereen aan zijn trekken. Want er is genoeg te doen voor het hele gezin! Start op Koningsdag en eindig de vakantie met Bevrijdingsdag.

 1. 8

  Koningsdag

  Start de meivakantie feestelijk tijdens Koningsdag. Je mag weer in alle vroegte naar de vrijmarkt en weer heerlijk met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. Volop gezelligheid! We hebben aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 2. 7

  Natura Docet

  Kom met het hele gezin in de meivakantie naar museum Natura Docet, van 28 april tot en met 12 mei 2024. Dagelijks toffe activiteiten voor jong & oud! Ga op jacht naar waterbeestjes in de museumvijver, maak een safari-speurtocht door het museum, kijk mee hoe een fossiel wordt geprepareerd of grijp de kans om oog in oog te staan met onze reptielen Loesje de Koningspython en Barry de Baardagaam!

 3. 6

  April - mei stakingen

  Op 29 april 1943, even na de middagpauze leggen 3.000 arbeiders van Machinefabriek Gebr. Stork & Co in Hengelo het werk neer. Zo braken 80 jaar geleden, de April-meistakingen van 1943 uit. Deze staking verspreidde zich razendsnel over heel Nederland. Dit feit wordt op vele manieren in Hengelo én landelijk herdacht. Benieuwd naar alle activiteiten? Bekijk hier alle evenementen.

 4. 5

  Stift Musical Encounters

  De vierde editie van de Stift Musical Encounters vindt plaats van 2 t/m 6 mei. De lente-editie van het festival staat elk jaar weer garant voor een aantal prachtige concerten waarin bekende masters zij aan zij spelen met jonge talenten. Aankomend jaar staan staan er vijf concerten op het programma.

 5. 4

  Maker Festival Twente

  De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het MFT bestaat in mei 2024 uit drie onderdelen; een of meerdere Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente (1 t/m 31 mei), het meerdaagse Maker Festival in Roombeek Enschede (2 t/m 5 mei) en een online & fysiek randprogramma (15 maart t/m 30 april).

 6. 3

  Kinderspeelmiddag bij de Wendezoele

  Kom jij ook heerlijk spelen in de vakantie bij de Wendezoele? Op woensdag 1 mei kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders komen spelen en ervaren hoe het vroeger op een boerenerf ging. Koe melken, zonnebloempitjes zaaien, spelletjes van toen zoals hoepelen, hinkelen en nog veel meer. Kortom er zijn wel zeker 15 verschillende activiteiten te beleven.

 7. 2

  Speurneustocht Arboretum Poortbulten

  Ben jij een goede speurneus? Stel je speurkwaliteiten op de proef in Arboretum Poortbulten. Met de materialen in de speurneustas doe je allerlei opdrachten en spelletjes. De beste speurneuzen krijgen een écht speurneusdiploma.

 8. 1

  Zandsculpturen

  Topkunstenaars uit verschillende landen maken elk jaar opnieuw verbazingwekkende zandsculpturen in de Engelse tuin rondom kasteel Warmelo. Dit keer is het thema Nederlandse gebruiken en gewoonten. Voor jong en oud een wonderlijk uitje!

Wat vind je van dit artikel?