Bed and Breakfast Haaksbergen

Op een steenworp van Enschede liggen Haaksbergen en Buurse, direct aan de Duitse grens. Binnen de gemeente Haaksbergen zijn maar liefst 2000 hectare aan natuurgebied te vinden, los van de veengebieden die het net over de grens liggende Hünsfelder Moor aan biedt. Ideaal voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Natuurlijk leent dit gebied zich ook voor een leuke picknick. Een van de misschien wel mooiste stukken is het Buurserzand, waar Natuurmonumenten verschillende wandelroutes, variërend van 3 tot 7 kilometer, heeft uitgezet.

Verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 2. Slaaptijd!

  Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand.

 3. Typisch Twents

  Cultuurtijd! Twente barst uit z'n voegen van de culturele plekjes.

 4. Doe-tips

  Twente Ballooning Oldenzaal, een kleurrijk ballonnenspektakel.

  geschreven door Maryke
 5. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de textielhistorie van Haaksbergen.

 6. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 7. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

 8. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

Overnachten in een B&B in Haaksbergen?

Wie 's ochtends wil worden gewekt door fluitende vogels of een kraaiende haan kan voor een van de leuke B&B's in de regio kiezen, die in of dichtbij de natuur te vinden zijn. Na het ontbijt kunt u vanaf de B&B de natuur in wandelen en genieten van het reeds genoemde Buurserzand, het Witte Veen, Landgoed het Lankheet of een wandeling langs de historische molens maken.

In de buurt van Haaksbergen

Het kerkdorp Buurse wordt de Parel van Haaksbergen genoemd. Dit is een van de bezienswaardigheden, naast het Buurtspoorweg Museum of de bierproeverij die in de regio te vinden zijn. Kinderen kunnen ravotten in de natuur of een rit met de stoomtrein maken en aangezien wandelen voor hen algemeen gezien niet de meest favoriete activiteit is, is er een kinderboerderij, de mogelijkheid om kano te varen of te gaan zwemmen in het recreatiebad. Activiteiten te over, voor het gezin, voor een uitje met zijn tweetjes of met een groep vrienden. Er kan zelfs een romantisch tintje aan gegeven worden. Bijvoorbeeld door een diner in een heuse stoomtrein.