Bed and Breakfast Haaksbergen?

Op een steenworp van Enschede liggen Haaksbergen en Buurse, direct aan de Duitse grens. Binnen de gemeente Haaksbergen zijn maar liefst 2000 hectare aan natuurgebied te vinden, los van de veengebieden die het net over de grens liggende Hünsfelder Moor aan biedt. Ideaal voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Natuurlijk leent dit gebied zich ook voor een leuke picknick. Een van de misschien wel mooiste stukken is het Buurserzand, waar Natuurmonumenten verschillende wandelroutes, variërend van 3 tot 7 kilometer, heeft uitgezet.

Verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  12 Twentse lockdown tips voor coronaproof activiteiten

 2. Binnenkijken bij

  Binnenkijken bij 't Kruisselt; daar waar de tijd best even uit mag.

  geschreven door Bertine
 3. Route-tips

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

 4. Doe-tips

  Valentijn in Twente: verras jouw Valentijn met deze originele tips.

 5. Slaaptijd!

  10x kamperen met kinderen in Twente. Hier hebben ze de tijd van hun leven

  geschreven door Nicoline
 6. Slaaptijd!

  Buiten wakker worden... Nou ja, bijna buiten! Thuiskomen in Twente.

 7. Typisch Twents

  7 landgoederen in Twente die het textielverleden vertellen

  geschreven door Nicoline
 8. Doe-tips

  Moeder-dochter uitjes in Twente; een paar leuke ideeën

  geschreven door Maryke

Overnachten in een B&B in Haaksbergen?

Wie 's ochtends wil worden gewekt door fluitende vogels of een kraaiende haan kan voor een van de leuke B&B's in de regio kiezen, die in of dichtbij de natuur te vinden zijn. Na het ontbijt kunt u vanaf de B&B de natuur in wandelen en genieten van het reeds genoemde Buurserzand, het Witte Veen, Landgoed het Lankheet of een wandeling langs de historische molens maken.

In de buurt van Haaksbergen

Het kerkdorp Buurse wordt de Parel van Haaksbergen genoemd. Dit is een van de bezienswaardigheden, naast het Buurtspoorweg Museum of de bierproeverij die in de regio te vinden zijn. Kinderen kunnen ravotten in de natuur of een rit met de stoomtrein maken en aangezien wandelen voor hen algemeen gezien niet de meest favoriete activiteit is, is er een kinderboerderij, de mogelijkheid om kano te varen of te gaan zwemmen in het recreatiebad. Activiteiten te over, voor het gezin, voor een uitje met zijn tweetjes of met een groep vrienden. Er kan zelfs een romantisch tintje aan gegeven worden. Bijvoorbeeld door een diner in een heuse stoomtrein.