Typisch Twents

Twente is trouwlocatie en huwelijksreisbestemming in één.

Geschreven door

Sybylle

Leestijd 3 minuten 3906 x bekeken

Het romantische landschap van Twente met kastelen, landgoederen, beken en wijngaarden is de perfecte locatie om te trouwen. Twente is trouwlocatie en huwelijksreisbestemming in één.

Eindeloze wittebroodsweken in Twente

Als een Tukker ja zegt, dan bedoelt hij ook ja. Niet zo gek dus dat huwelijken in Twente standvastig zijn, want dat jawoord staat als een huis. Niks geen weekje op een roze wolk, Tukkers genieten eindeloos lang van hun wittebroodsjaren. Of krentenmikjaren, ook goed.

Romantische trouwlocatie

‘Mijn vrouw wilde naar Bali, het werd Twente’, vertelt Thomas (41). Ok, Twente heeft dan wel geen spierwitte stranden, azuurblauwe zee en roze wolken, maar wél een sprookjesachtig landschap. Heuvels, kastelen, landgoederen, kabbelende beken, wijngaarden: ‘Als je hier met je geliefde rondwandelt, is er geen romantischer trouwlocatie denkbaar’, stelt Thomas tevreden vast. ‘En nog een stuk goedkoper dan Bali ook’. Zo zie je maar weer: het Twentse land biedt een goede voedingsbodem voor een lang en gelukkig huwelijk. Of je nu Tukker bent of niet.

omschrijving
omschrijving

Op slag verliefd

Ootmarsum is zo’n dorp waar je je op slag verliefd op wordt. En dan heeft het ook nog een van de meest romantische hotels van Twente: De Wiemsel. Het wellnesshotel is omringd door een groene oase, heeft een hartvormig hart en een park dat ’s avonds verlicht wordt door duizenden lichtjes. De plek staat voor altijd in het hart van Ellen (37) gegrift: ‘Dit is de plek waar Erik voor mij op zijn knieën ging’. Korte tijd later werd De Wiemsel geboekt als trouwlocatie én huwelijksreisbestemming. ‘En onze second honeymoon staat ook al vast’, lacht Ellen.

In het hooi

Trouwen in een hooiberg? Dat klinkt misschien gek, maar voor Tukkers is dat helemaal niet zo vreemd. Die zijn maar wat trots op hun nuchtere achtergrond. Het is trouwen op zijn Twents, op landgoed Het Rheins in Enter. ‘Lekker apart en een beetje over the top, zo’n hooiberg. Helemaal ons ding’, aldus John (27) en Isabel (26). ‘En nog instagrammable ook’, voegt ze eraan toe. ‘Ze leggen zelfs de roze loper voor je uit, die doet het geweldig op de foto’s.’

Met uitzicht

Vanaf de panoramasuite van landgoed De Holtweijde in Lattrop heb je een grandioos uitzicht over het Twentse coulisselandschap. Dat is lekker wakker worden na de bruiloft. Het landgoed leent zich uitstekend voor een groots trouwfeest à laTwente – dus lekker lang (na)genieten. Mart (35) en Sandra (31) trouwden hier vijf jaar geleden: ‘Het was een fantastisch feest. Van een kater geen last gehad. Daar zorgde het uitgebreide Twentse ontbijt wel voor. En ja, we zijn nog steeds bij elkaar’.

Spectaculaire entree

Kijk, dat is nog eens een binnenkomer: de lange oprijlaan omzoomd met tientallen eiken van restaurant Fox in Denekamp. ‘Net Dynasty, maar dan op z’n Twents’, Chantal (39) en Cees (44) stralen nog bij de gedachte. ‘Het was een stijlvol en spectaculair entree van ons huwelijk’. Het restaurant ligt helemaal in het groen en staat garant voor een feestelijk en intiem trouwfeest. ‘Zo konden we een knalfeest geven zonder dat iemand er last van had, ideaal’.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Sybylle

Freelance (reis)journalist voor onder andere Reis!. Zwerft de wereld rond om terug te komen met verhalen die anderen inspireren ook op ontdekkingsreis te gaan.

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter