navigatie overslaan

Route-tips

5 handige tips voor de langste route van het Twenterandpad

 • Leestijd 1 min
 • Gelezen 1710 keer

Vanuit de randen van Vriezenveen vervolgen we het Twentrandpad over de uitgestrekte vlaktes richting Vroomshoop. Onderweg komen we langs prachtige stukjes natuur, waaronder het Zandstuvebos. Deze route van 23 kilometer is de langste dag op het Twenterandpad. Met deze tips geniet je nog meer van deze wandeling! Benieuwd hoe Mathias de route heeft ervaren? Bekijk zijn reisverslag.

 1. 4

  De Johanneshoeve

  De route eindigt bij de Johanneshoeve, waar het heerlijk vertoeven is. Geniet van echte Twentse gastvrijheid aan de 'Krentenwegge' en geniet van een kop koffie met krentenwegge of een heerlijk boerenijsje.

 2. 3

  De Engbertsdijksvenen

  De Engbertsdijksvenen zijn prachtig. Als je geen tijd of zin hebt om de hele route te lopen, kun je ook parkeren bij de ingang van het natuurgebied en alleen het rondje Engbertsdijksvenen lopen. Een leuke route voor een kortere wandeling.

 3. 2

  Kalkwijck Distillers

  Langs de weidse uitzichten van het buurtschap Kalkwijk, waar vroeger de kalkovens stonden, borrelt nu een andere ketel. Kalkwijck Distillers maakt hier heerlijke destillaten en whisky met grondstofen van Twentse bodem. Fantastisch om eens binnen te kijken!

 4. 1

  Centrum van Vroomshoop

  Het centrum van Vroomshoop ligt ongeveer halverwege op de route. Een ideale plek om te pauzeren met iets lekkers van de lokale horeca.

Wat vind je van dit artikel?