navigatie overslaan

Voor wie het nog niet weet: Twente is misschien wel het mooiste fiets -en wandelgebied van Nederland. Zonde om het bij een klein blokje om te laten. Dat doen we dus ook niet. Voor wandelen en fietsen neem je hier de tijd. Ontdek de bijzondere cultuurhistorische elementen die terug te vinden zijn in het landschap. En voel je vrij voor tussendoor een drankje op het terras of bezoek aan een museum. Boodschappen nog niet in huis? Onderweg bij de boer haal je de lekkerste producten. Hoe idyllisch wil je het hebben?

Kom maar op met dat natuurgeweld

Het noordoosten van Twente een uithoek? Voor degenen die met de postkoets komen wel, maar voor iedereen die een auto kan besturen of met een ov-kaart kan inchecken zeker niet. Die kunnen zich verheugen op een fraai landschap, de kroonjuwelen van Twente. Neem het Lutterzand. Alsof je naar een andere wereld bent geteleporteerd, omringd door zandverstuivingen, dennenbossen, heide en jeneverbessen. En dan dat schattige riviertje de Dinkel. Schoenen en sokken uit en pootjebaden maar. Meer van dit soort fraaie gebieden: Landgoed Singraven, Dal van de Mosbeek en het Springendal. En meer bomen - heeeel veel meer bomen - vind je bij Arboretum Poortbulten. In allerlei soorten en maten. Maar er is nog zó veel meer >

Leuk om mee te maken

Sla eens linksaf, in plaats van rechts

Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we 6000 km aan unieke wandelroutes en 2500 km aan fietsroutes voor je klaar liggen; daar ben je wel even zoet mee. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende knooppunten of keuzepunten en maak er helemaal jouw route van. Ontmoet mensen en beleef de Twentse gezelligheid. Good goan!

Bekijk de routes

#visittwente