navigatie overslaan

Lokaal eten is hier de normaalste zaak van de wereld. En het leuke is dat er altijd wat te beleven valt. Stap bijvoorbeeld op de trekker en ervaar hoe het is om een échte boer te zijn. Of leer ‘koe’municeren tijdens het koe knuffelen met dit grote trouwe dier. Ook interessant:neem een kijkje in de vele brouwerijen, wijngaarden en stokerijen die Twente rijk is en leer alles over het proces. Op de proefkaart hebben we 42 proef-adressen verzameld voor een echte Twentse smaakbeleving!

Lokale producten

Heb jij altijd al eens willen weten hoe kaas, bier of wijn gemaakt wordt? Dan kun je terecht bij een van de vele boerenbedrijven in de regio die op de proefkaart staan. Of wil je een authentieke Twentse boerenervaring op doen? Maak dan eens een trekkerrit over de glooiende essen. Zin in een lekker ijsje? De ambachtelijke boerenroomijs met natuurlijke ingrediënten proef je natuurlijk bij IJsboerderij Oans.

Streekproducenten op de proefkaart >

Hoe leuk en lekker!

5 Twentse markten om te proeven

Bekijk alle smakelijke locaties

Ontdek op de kaart

Smaakroutes in Twente

Ook zo’n zin gekregen om op pad te gaan en te genieten van al het lekkers uit Twente? Stap op je fiets en vergeet je fietstassen niet. De streekproducenten van Twente nodigen je uit om kennis te komen maken met de lekkerste Twentse producten. Het lijkt ons bijna onmogelijk dat je met lege handen of fietstassen weer naar huis gaat.

Ontdek alle smaakroutes >

Van eigen bodem