Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

48 uur natuur in Twente. Instagrammer Eelco Roos op bezoek bij Vincent Croce

Leestijd 2 minuten
Geschreven door

Eelco

De grootste natuurinstagrammers van Nederland leggen Twente vast. Soms zet je twee mensen bij elkaar en blijkt de match zo goed te zijn dat er iets bijzonders ontstaat. We vroegen Vincent Croce, een trotse tukker met passie voor natuurfotografie, Eelco Roos, fotograaf en influencer uit de Randstad, mee te nemen op een tweedaagse reis door de Twentse natuur.

Videoverslag

Dag 1: Wandelen door Twente inspireert Eelco

De eerste dag start hun tocht bij Landgoed Twickel. Vincent is een echte fan van het landgoed: ‘Het is een prachtige plek met een magisch kasteel. Er zijn goed begaanbare wandelpaden aangelegd in een afwisselend landschap met oude boerderijen. Check de kasteeltuin van het Twickel eens als deze geopend is!’ Daar mogen ze de eerste envelop openen die hun een aanwijzing geeft om de volgende te vinden. De speurtocht brengt ze langs prachtige doorkijkjes van de Twentse natuur. Regelmatig stoppen de mannen om foto’s te schieten van natuurlandschappen. Als de avond valt, rijden de mannen naar Restaurant Oosth in Denekamp, waar ze na een actieve wandeldag in de Twentse buitenlucht, heerlijk dineren. Bij 4-sterrenhotel Bloemenbeek in de Lutte genieten ze van een welverdiende overnachting.

Eelco Roos heeft weer een mooi shot
Eelco Roos heeft weer een mooi shot

Dag 2: Vincents favoriet: wandelen door het Lutterzand

De tweede dag vervolgen Vincent en Eelco, vanuit Denekamp, hun speurtocht door het Twentse natuurlandschap. Ze hebben geluk met het weer en het licht is ideaal om de mooiste Twentse natuurfoto’s te schieten. De speurtocht brengt ze verder naar Landgoed het Singraven in Denekamp. In het klooster gaan Vincent en Eelco op zoek naar de non, die volgens de mythe, is ingemetseld in een muur. Daar vinden ze een aanwijzing die ze verwijst naar het aardkundig monument, Lutterzand. Één van Vincents favorieten Twentse plekken mede door de meanderende rivier de Dinkel. Daar waar de rivier een bocht van 180 graden maakt, de landtong de ‘Greun’n Stet’, eindigt het avontuur voor beide heren.

Landgoed Singraven
Landgoed Singraven

Wat vonden Vincent & Eelco van de reis? Bekijk hier hun tips!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Eelco

Eelco Roos ontdekte Instagram al vrij vroeg en begon foto’s te maken voor zijn account Croyable. Al snel gingen zijn foto’s de hele wereld rond. Hij kon zijn baan als IT-er vaarwel zeggen en zich helemaal op de fotografie richten.

Special

Natuurwandeling

Via Het Overveen kunt u prachtige wandelingen maken door de nieuwe natuur met haar vele vogels en naar de speciale vogelkijkhut, die via een nieuw fietspad te bereiken is.

Het Overveen

Veendijk 4
7462PJ Rijssen
0548-542364

Meer verhalen uit Twente

 1. Typisch Twents

  Stoppen met tijd verspillen, daar kun je nu mee beginnen. Actie!

 2. Typisch Twents

  Oud Tukker Nicole Buch: “Ik ga volop en voluit. En ik geef gas!”

  Geschreven door Twentelife
 3. Typisch Twents

  Huize Brecklenkamp: een historische buitenplaats en complex rijksmonument

  Geschreven door Twentelife
 4. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Een Tukker hecht aan vrijheid en volgt niet zomaar de massa."

  Geschreven door Andre

Tip je vrienden

twitter facebook