Met kids de natuur in

Met kids de natuur in

De vetste kids uitjes in Twente!

“Ik vind wandelen met kinderen alleen leuk als er een missie aan vast zit.” vertelt Yvette Bosch (36), blogger en moeder van twee meisjes. “Elke zondag proberen we er op uit te gaan met de kinderen. Daar schrijf ik over op mijn blog VETTT. Op het moment is het moeilijker omdat onze jongste nog veel slaapt overdag. Gelukkig heb ik veel gastbloggers die voor mij de leukste Twentse kinderuitjes testen.”

Als we Yvette vragen naar haar tips om met kinderen in de Twentse natuur te spelen, antwoordt ze: “Tips genoeg! Ik heb er zelf wel eens een blog aan gewijd. In de weekenden vind ik het leuk als we een familie-uitje maken. We koppelen er dan een soort verrassing voor de kinderen aan vast. Bijvoorbeeld een wandeling maken, naar een restaurant met een gave speeltuin voor de kinderen.”

Lees hieronder welke tips Yvette heeft om lekker naar buiten te gaan met je kinderen.

Tips

Tip 1: Wandelen bij sprookjeskasteel Twickel

“Op het landgoed Twickel kun je prachtig door de bossen wandelen. De wandelroutes lopen om en rond het kasteel, dat heeft voor kinderen iets magisch omdat het lijkt op een ridder- en prinsessenkasteel. Je kunt de wandeling zo lang en kort maken als jezelf wilt, dus prima geschikt voor jonge kinderen. Trouwens kun je hier ook geweldig wandelen met je hond. Na het wandelen, gaan we altijd naar restaurant het Hoogspel. Daar drinken wij lekker een wijntje, terwijl de kinderen spelen in de grote speeltuin.”

lees meer

Tip 2: Schat zoeken in het Lutterland

“Wat ik nog niet gedaan heb met de kids maar wel hoog op mijn to-do-lijstje heb staan, is schat zoeken in het Twentse Lutterzand. Super spannend lijkt me dat! Voor 17,50 euro per gezin, krijgen je kinderen een metaaldetector en een Ipad mee. Via een route op de Ipad, kunnen ze op zoek naar de gouden munten. Er rijdt trouwens een treintje door het Lutterzand: de Lutterzandexpress. Dat is ook geschikt voor kinderen in een rolstoel.”

lees meer

Tip 3: Klimmen en klauteren in het Nijverdalse speelbos

“Met de kinderen wil ik naar het Speelbos in Nijverdal. Dit lijkt me een geweldig buitenuitje voor de kids. Het speelbos aan de rand van de Sallandse Heuvelrug is helemaal aangelegd voor kinderen en heeft dus niets met wandelen te maken. Kinderen kunnen langs de route hutten bouwen, in een dassenburcht spelen, klimmen en klauteren en door de bomen slingeren. Hoe leuk is dat! Bij het Buitencentrum zijn er routes en doe-boekjes te koop. De route zelf is gratis.”

lees meer

Tips

Tip 4: Stoer kamperen met kinderen in de Twentse natuur

“Een plekje waar we afgelopen zomer verliefd op zijn geworden, is camping de Witker aan het Springendal bij Ootmarsum. Je zit midden in de natuur. Het is geweldig hoe de kinderen zich buiten in de natuur vermaken zonder enige vorm van animatie. Wij waren er hoogzomer en de hei stond in bloei. Je weet niet wat je ziet, zo mooi die paarse velden! Bij het Springendal zit ook restaurant Watermolen Bels. De oude watermolen is nog in bedrijf. Je kunt er de beste pannenkoeken van Nederland eten.”

lees meer

Tip 5: Buiten uitleven in Speelbos Het Hulsbeek

“Als ik met de kinderen buiten de natuur in wil, ga ik regelmatig met ze naar Speelbos Het Hulsbeek. Verspreid door het eikenbos, staan er speel- en klimtoestellen. Ze bouwen er hutten, klimmen in bomen en spelen Tarzannetje hangend aan de kabelbaan. Het is een superleuke route, die je goed kunt combineren met een wandeling. Daarna gaan we vaak nog naar Restaurant Klein Afrika. Daar vermaken de kinderen zich uitstekend in de speeltuin en kinderboerderij met lama’s.”

lees meer

Tip 6: Originele kinderactiviteiten van Landschap Overijssel

“Op de site van Landschap Overijssel vind je gave activiteiten als je erop uit wilt met kinderen in de natuur. In Twente zijn, er het hele jaar door, activiteiten bij Hof van Espelo in Enschede en Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek in Mander. In de winter mogen kinderen bijvoorbeeld pepernoten bakken of vetballen voor vogels maken. In de lente kun je de pasgeboren lammetjes knuffelen en er zijn regelmatig klim- en klautermiddagen. De kinderuitjes zijn origineel en lekker buiten.”

lees meer