De leukste outdooractiviteiten in Twente met je gezin

Het is weekend, de zon schijnt, je kinderen zitten achter de PlayStation en jij wilt eigenlijk naar buiten. Frisse lucht inademen, genieten van het zonnetje en samen iets leuks doen. Met kinderen kan dat soms lastig zijn maar in Twente zijn er genoeg outdooractiviteiten te beleven. Er is volop afwisselende natuur en er zijn genoeg georganiseerde en ongeorganiseerde activiteiten.

Om je op weg te helpen, hebben we de leukste outdoor activiteiten in Twente voor jou en je gezin, op een rijtje gezet.

6. Hoe krijg je je kinderen aan het wandelen?

De ultieme outdoor activiteit in Twente is wandelen. Heerlijk in het herfstzonnetje, genieten van de gekleurde blaadjes aan de bomen. De witte snoetjes van je kids kunnen ook wel wat frisse buitenlucht gebruiken. Maar zodra jij het W-woord noemt, zijn je kinderen chagrijnig. Een andere insteek doet wonderen. Vraag maar eens of ze een speurtocht willen doen en er zal thuis een ongekend enthousiast gejuich plaatsvinden.

Natuurmonumenten heeft OERRR.nl opgericht, een website met de stoerste kinderspeurtochten door heel Nederland voor kinderen tot en met 12 jaar.

In Rossum bij het Everloo ga je samen, tijdens een speurtocht, op zoek naar gekleurde vogelkastjes. Terwijl jij geniet van een heerlijke wandeling, is jouw mini op zoek naar de kastjes waarin opdrachten verstopt zitten, die ze alles leren over de specht. Drie vliegen in een klap, jij geniet van het buiten zijn, je kind heeft plezier en leert ook nog wat. Zo leuk is wandelen met kids. Download je speurtocht op de website van natuurmonumenten of haal hem op bij Havezathe Het Everloo.

5. Klimmen door de toppen van de bomen

Als je tegen je kinderen zegt dat je een dagje naar het klimbos gaat, kan hun dag niet meer stuk. De uitdaging ligt meer bij ons. Waar kinderen gelukkig worden van klimmen en klauteren, is het voor ons volwassenen toch een hele uitdaging. Maar een beetje ouder laat zich niet kennen en hijst zich samen met de kids, in een klimtuigje. Slingerend als Tarzan (of Jane) door de bomen, zwoegend over het touwnet en kruipend door buizen waarvan je in eerste instantie dacht dat je er nooit doorheen zou passen. Als je dan na afloop samen geniet van een welverdiend appelgebakje met koffie en de jongste roept: “Zelfs mama slingerde naar de andere boom!” krijgt ook jouw ego een enorme boost. Verleg je grenzen met deze outdoor activiteit in Twente voor jong en oud. De leukste klimbossen in Twente zijn:

4. Kanoën in Twente

Als je denkt dat het op de wateren in Twente niet spannend kanoën is, dan vergis je je. Tijdens een 8 km lange kanotocht over de Bornse Beek van Borne naar Zenderen, kom je maar liefst langs twee echte watervalletjes. Achter Ikea in Borne, stap je met zijn drieën of vieren in een kano. Dat is voor velen al spannend genoeg, want recht vooruit kanoën is een kunst op zich. Als je dat voor elkaar hebt, vaar je langs de stranden van Tuinstad de Bornsche Maten en de Stroomesch, richting de natuurlijke vistrappen, naar Landgoed Weleveld. Houden jullie het droog deze kanotocht? Bij Buitensport Twente in Zenderen kun je 2 verschillende kanotochten maken. Ook hebben ze rafts voor tochten met kleine kinderen of senioren. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn.

Ergens anders in Twente kanoën? Op deze plekken huur je in Twente een kano>>

3. Buiten Karten

Ben je wel graag buiten maar heb je niet zo’n zin om je in het zweet te werken? Ga dan lekker karten en laat de 200 CC Briggs & Stratton motoren, het werk doen. In je rode racepak inclusief helm, cross jij de 650 meter lange Twentse outdoor kartbaan rond. In de scherpe haarspeldbochten en langs de chicanes show jij je raceskills. Ben jij de snelste van jouw groep? Haal je voet van de rem en geef nog wat extra gas! Outdoor Karten in Twente doe je in Rijssen bij Partycentrum Het Nieuwe Schwarzwald met familie, collega’s of gezellig met vrienden. Reserveer hier je uitje.

In Twente zijn er meer mogelijkheden om te karten>>

2. Lasergamen in het Twentse bos

Dat je binnen kan lasergamen wisten we wel, maar tegenwoordig kun je in Twente ook outdoor lasergamen. Gehuld in een echt camouflagepak met bijpassende pet, ren je door het bos, op zoek naar de vijand. Kijk goed uit, want de vijand kan overal verscholen liggen. Gelukkig geeft jouw team je dekking. Flits, flits, je schiet op je vijand en raakt hem met je laserpistool. Je tegenstander moet het veld uit en jullie winnen deze match. Outdoor lasergamen is megaspannend en ook ontzettend leuk om met kinderen te doen, want een laserstraal doet, in tegenstelling tot een paintball kogel, geen pijn. Na afloop krijgt iedereen fris en chips. Het feest kan niet meer op!

Een personeelsfeestje, kinderfeestje of gewoon gezellig met een groep lasergamen? Reserveer op tijd. Kijk voor alle informatie op de site van Gotcha in Oldenzaal.

1. Buiten zwemmen in Twente

Een outdoor activiteit in Twente die altijd leuk is, is zwemmen. In Twente hebben we drie geweldige natuurzwemvijvers waar iedereen, van 0 tot en met hoog bejaard, zich vermaakt. Vind je het bijvoorbeeld, gezellig om rustig met je gezin tussen het riet te liggen, dan is het Rutbeek de ideale zwemvijver, met de vele rustige bochten en hoge rietpartijen. Ga je met kleine kinderen zwemmen? Het Hulsbeek heeft een peuter- en kleuterbad, waar kleintjes zich urenlang vermaken. Wil je juist wat avontuurlijks beleven, kies dan voor zwemvijver de Lage Weide, waar je op een heus flyboard boven het water kunt zweven! Om en rond de zwemvijvers is ook nog eens genoeg te beleven, zoals klimbossen, trimbanen en speelbossen. Kijk voor alle informatie op:

Het Rutbeek

Het Hulsbeek

Het Lageveld

Zwemmen in Twente is een geliefde outdoor activiteit, bekijk alle mogelijkheden>>

Dit artikel is geschreven door onze blogger en Twente ambassadeur Nicoline Bogaards, in samenwerking met Twente Marketing. De inhoud ervan is 100% van Nicoline.