Hunkertukkers

Matthias Wielinga: "Twente is een hele fijne plek om op te groeien".

Leestijd 2 minuten 1032 x bekeken
Geschreven door

Mathias

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen.

“Tot mijn derde woonde ik in Chili, daar ben ik geboren. Mijn moeder is Chileense, mijn vader een Groninger. Hij ging werken bij Grolsch, dus we verhuisden naar Nederland, naar het Twentse Zenderen. Een dorp waar iedereen elkaar kent. Als je ’s ochtends je enkel hebt verzwikt, heb je ’s avonds aan de andere kant van het dorp je been gebroken. Bij wijze van spreken. Maar het was voor mij een hele fijne plek om op te groeien.

Compleet met een leuke vriendengroep en bijbehorende keet natuurlijk. Toen ik ging studeren vertrok ik naar Nijmegen. De vriendschappen verwaterden wat, maar dat hoort er nou eenmaal bij.

Nog steeds kom ik graag naar Twente. Nu niet meer voor de keet, maar onder andere voor de natuur. Het Twentepad loop ik graag en er staat nog meer leuks op de planning. Zo ga ik binnenkort het ‘Twents Blokje Om’ lopen. Een route van maar liefst 300 kilometer wandelplezier, die bestaat uit verschillende kortere routes. Ik ga bloggen over deze wandeling, maak er video’s bij en deel mijn ervaringen. Iets dat ik nu ook al doe binnen mijn bedrijf Start Hiking.

Daar verhuur ik hike-uitrusting, heb ik een webshop met outdoorvoeding, geef ik tips en vertel ik over mijn favoriete hikeroutes. Want hiken is fantastisch. Hele dagen wandelen en wildkamperen midden in de natuur. Van Schotland tot Scandinavië, ik heb al veel routes gelopen. Fysiek soms zwaar, maar goed voor het leegmaken van je hoofd. Want hoewel ik voor mijn werk waarschijnlijk naar de Randstad moet, vind ik Twente geschikter om mij later te settelen. De kans dat je mij in de toekomst weer in Twente ziet is dus groot.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Mathias

Mathias komt van oorsprong uit Twente. Met zijn platform www.starthiking.nl verhuurt hij hike-uitrustingen en geeft hij tips over zijn favoriete hike-routes. Van Schotland tot
Scandinavië, hij heeft al veel gelopen. Maar toch ook Twente is favoriet.

Meer verhalen uit Twente

 1. Twente tales

  De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

  Geschreven door Vincent
 2. Twente tales

  De Hellehond: waarom de zwarte hond zorgt voor angst in De Lutte.

  Geschreven door Vincent
 3. Twente tales

  Old Minneke: over een gevreesde heks in de bossen bij de Holterberg.

  Geschreven door Vincent
 4. Twente tales

  De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

  Geschreven door Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter