navigatie overslaan

Typisch Twents

24 uur in de stad: Zoek de grens op in Enschede. Voel je thuis en verwen jezelf!

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 2510 keer

Enschede biedt onbegrensde mogelijkheden. Lekker struinen door sympathieke winkelstraatjes of bekijk meerdere musea op één dag. Enschede biedt alle ruimte voor smaakmakers en fijnproevers. Geniet van een terrasje op de Oude Markt en ervaar zelf de oprechte gastvrijheid. Voel je thuis en verwen jezelf!

Van diva tot koopjesjager

Enschede heeft precies wat jou past. Van bekende ketens als Zara, Mango, Scotch & Soda en Primark tot fantastische boetiekjes. En ook voor de aankleding van je huis slaag je hier, met Goods4Home en Søstrene Grene. Struin voor verborgen pareltjes door de Zuiderhagen, Walstraat en De Heurne. Dus kom gauw shoppen!

Een scala aan musea

In Enschede geen gebrek aan culturele dagjes uit. Laat je meevoeren in de Twentse cultuur door één van de musea te bezoeken. Neem bijvoorbeeld het Rijksmuseum Twenthe, dat zich terecht het museum van de verbeelding noemt. In Rijksmuseum Twenthe ben je met 36 expositiezalen een heerlijke dag zoet. Voor de doeners en jongere bezoekers is familiemuseum De Museumfabriek een aanrader.

Groene stad

Waar je in Enschede ook gaat, je bent omringd door groen. In prachtig buitengebied of één van de historische stadsparken. Op de fiets of te voet, in en rond Enschede heb je een enorme keuze aan parken, bossen en natuurgebieden. Enschede biedt grenzeloze vrijheid voor buitenmensen. Zin in een lange wandeling? Bezoek dan het Aamsveen of natuurgebied Vliegveld Twenthe.

Kristalbad
Kristalbad

Harry Bannink & Willem Wilmink wandeling

Deze wandeling is een homage aan componist/musicus Harry Bannink en schrijver/dichter Willem Wilmink. Zij maakten talloze liedjes voor tvprogramma’s zoals Sesamstraat, De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis en De Film van Ome Willem. De route loopt langs plekken die vertellen over het leven en werk van deze twee Enschedese iconen. Haal de route bij de Tourist Info in Enschede. Of download hem hier!

Wat vind je van dit artikel?