Typisch Twents
Recept: frisse lentesalade van asperges en aardbeien. Binnen 10 minuten klaar.
- Leestijd 1
- Gelezen 1850 keer
Zet binnen 10 minuten een frisse lentesalade op tafel met verse witte asperges en aardbeien!
Wat heb je nodig?
- 500 gram aardbeien
- 500 gram witte asperges
- Een handje vol verse kervel
- 6 el druivenpitolie,
- 3 el sherryazijn,
- 1 el vloeibare honing,
- Zout, peper en suiker toevoegen naar eigen smaak
Voorbereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Bereiding
- Kook de asperges 5 á 7 minuten in water met een beetje zout en suiker totdat ze gaar zijn
- Giet de asperges af, laat ze uitlekken en afkoelen
- Verdeel de aardbeien en asperges op een schaal
- Meng het azijn, de honing, het zout en peper in een kommetje en voeg onder voortdurend roeren de druivenpitolie toe.
Aan tafel!