navigatie overslaan

Minuutje Manuel

Column Toekomst: "In Twente zijn we klaar voor de toekomst".

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 2607 keer
  • Geschreven door Andre

André Manuel is een muzikant en cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

In Twente zijn we klaar voor de toekomst. Niet alleen hebben we op de enorme lap ­braakliggende grond van Vliegveld Twente alvast wat tenten klaargezet om de klimaatvluchtelingen uit de Randstad zo rond het jaar 2060 op te gaan vangen, we zijn ook alvast begonnen met het ontwikkelen van de poepsjieke badplaats Albergen Aan Zee. Natuurlijk zullen we dan rekening houden met wat al die mensen uit de Randstad gewend zijn. Betaald parkeren gaat rond de 98 euro per uur kosten, de gemiddelde huurprijs van een 2-persoons-tent trekken we gelijk aan wat ze ons berekenen voor een weekje AIRBNB en de prijs voor een glas bier ligt net als een medicijn tegen spataderen rond de 28.000 euro.

Wij gaan er in Twente alles aan doen om de klimaatvluchteling een warm thuisgevoel te schenken. Omdat we in Twente de toekomst een klein beetje socialer willen maken zijn we een samenwerking aangegaan met de inwoners uit Loppersum en omstreken. Deze Noord-Groningers zullen worden ondergebracht in de diverse leegstaande kastelen en landhuizen die Twente rijk is en tegelijkertijd zullen medewerkers en aandeelhouders van de NAM en Shell met een klein beetje dwang naar datzelfde Noord-Groningen moeten verhuizen. In de toekomst gaat de vervuiler niet alleen betalen, hij gaat er ook in wonen. Ook gaan we iedereen die op de sociale media nog eenmaal de zeikerige woordspeling F.C. Rente durft te gebruiken, verplichten om op een schoolbord met een krijtje de ­strafregel: ‘ Ik bun nun dom deer’ te schrijven. En laten we wel wezen, als de Noordzee straks zover opschuift dat we iets buiten Markelo al in de duinen kunnen liggen, is er nog maar 1 serieuze voetbalclub over in dit zeiknatte kikkerlandje en nee, dat is niet de Graafschap. Voor alles willen we van Twente straks een regio maken waar werkelijk ­iedereen welkom is. Dat het met 17 miljoen inwoners wat aan de drukke kant gaat worden, het is niet anders.

Wij zien vooral een heleboel voordelen. Binnen een half uur bent u bij iedere date op Second Love. Alle fatsoenlijke popconcerten vinden plaats in Metropool te Hengelo en dat is dan voor iedere Nederlander in de toekomst op de fiets te behappen. De opwarming van de aarde zal uiteindelijk gaan zorgen voor een halvering in alle ­reistijden en dat lijkt mij dan weer heel goed nieuws voor het milieu. •

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.