navigatie overslaan

Route-tips

Netflix uit. Kom eens van die bank af! Wandelen in Twente doet je goed

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 2604 keer

Laat Netflix even voor wat het is en struin rond in de Twentse omgeving met de wandelroutes in Twente. Jij denkt vast: wandelen, wat saai. Maar niet als wij je vertellen dat de wandelroutes in Twente bestaan uit 5000 kilometer aan looproutes.

Verlang je toch naar die luie stoel? Kies dan een korte wandelroute over het Twentse landschap. De echte diehards die hun overtollige kilo’s dan ook echt eens willen aanpakken zijn bij de langere wandelroutes in Twente aan het juiste adres.

Naast de wandelroutes in Twente kun je zeker niet om de themaroutes heen. Hier kun je je helemaal uitleven door meerdaags een route te volgen en alles uit de Twentse natuur te halen.

Wandelroute Sallandse Heuvelrug

Hoe saai klinkt wandelen op de Sallandse Heuvelrug? Dit kun je dus niet vertellen op het aankomende feestje. Verbaas jouw vrienden daarom met alle activiteiten uit de wandelroute op de Sallandse Heuvelrug. Sterren kijken? Jij deed het. De koters even laten uitrazen in het Speelbos? Hier kan het.

Wandelroutes Enschede

Nog geen kilometer van het centrum van Enschede ligt het Ledeboerpark. Veganistisch of vegetarisch eten? Biologisch eten is het aanbod. Of loop langs de universiteit van Twente. Moderne kunstwerken springen in het oog. Je hebt vast nog nooit een zinkende kerk in het water gezien. Een wandelroute in Enschede dus.

Wandelroute Holterberg

Echt bijzonder? Paardenmelk proeven. Geen dertien in een dozijn activiteit. Loop de wandelroute van Holterberg. Ga een echt streekbiertje proeven met de naam het Hemels Goud en wat dacht dat je van 1000 levensechte dieren bekijken in het diorama? Rust nodig? Stuur jouw kinderen op ontdekkingstocht in het Bos van Daantje Das. Natuurlijk terwijl jij neerploft met nog zo’n heerlijk speciaal biertje.

Wandelroute Ootmarsum

Cultuur is slaapverwekkend. Toch is de wandelroute van Ootmarsum alles behalve doods. IJs en Es is het centrum waar miljoenen jaren geleden ijs lag, en toen droge woestijn en – ja – tropische zee en moerassen. Iets minder slaapverwekkend dus! Kijk over heel Twente heen op de Oriënteertafel Kuiperberg. Ver kijken kon je zeker, nu blokkeren wat bomen het uitzicht. Liever wat meer zicht? Bezoek dan de joodse begraafplaats met 22 joodse graven en de negen meter hoge watertoren. Wat betekent dat je gelijk de kleinste watertoren van Nederland hebt gezien.

Leg ook je eigen wandelroute in Twente vast door zelf een route uit te tekenen. Eerst een aantal passen verzetten en daarna een welverdiend biertje? Het kan!

Wat vind je van dit artikel?