navigatie overslaan

Doe-tips

Beleef Twente met al je zintuigen bij het nieuwe geopende restaurant Vinck.

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 3111 keer

Twente heeft er weer een nieuwe restaurant bij! In Geesteren vind je sinds kort restaurant Vinck. De gerechten worden samengesteld met smaakvolle ingrediënten uit de directe omgeving van Twente. Lokaler kan niet en zo willen ze het ook! Restaurant Vinck is onderdeel van de Wijnmakers. Uit het verlangen zelf de ultieme wijn-spijs combinaties neer te zetten, ontstond Restaurant Vinck.

Prikkel al je zintuigen

‘Een restaurant te midden van de wijngaarden. Waar je (h)eerlijke wijn drinkt, die gemaakt is van de druiven die voor de deur groeien. Waar de wijnboer ook de kok is en waar met streekproducten de meest smaakvolle gerechten samengesteld worden….’ Een vakantiedroom? Nee hoor, vanaf november dagelijkse waarheid bij restaurant Vinck. De bevlogen wijnmakers Rob Kleinsman (40), Robert Spenkelink (33) en Jeroen Ziel (34) hebben dan namelijk hun restaurant én nieuwe duurzame wijnmakerij in Geesteren geopend. Ook is daar een nieuwe wijngaard aangeplant, naast de huidige wijngaarden.

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit

Wijn maken in harmonie met de natuur

Om mooie wijnen te maken, investeren de jonge wijnmakers veel in het onderhoud van hun wijngaarden. ‘Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit; dat zijn de drie pijlers die we hanteren bij de verzorging van de druivenstokken. Ook investeren we veel in de gezondheid van de bodem, want een gezonde bodem is dé basis voor mooie druiven en goede wijn!’zo verteld Rob, die de leiding over de wijngaarden heeft. ‘De bloemen die je ziet, zijn niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook goede insecten aan en zijn daarnaast een echte stikstofvanger en daarmee een voedselbron voor de stokken’. Het bevlogen verhaal van Rob wordt kracht bij gezet door het gezoem van de insecten in de wijngaard en de vrolijk fluitende vogels.’ Als deze plek geen mooie wijn oplevert….

Genieten van goede wijn én goed voedsel

In het restaurant heeft Jeroen, de maître, een fijne sfeer gecreëerd. Aarde tinten gecombineerd met gedurfde designs sluiten mooi aan bij de maaltijden die er geserveerd worden. ‘We laten onze gasten graag proeven wat Twente ons te bieden heeft. Onze wijn is de rode draad, de streekproducten op het bord sluiten daar naadloos op aan. Ook als je geen wijn drinkt, zullen je smaakpapillen flink gaan tintelen van al het lekkers uit Twente’ lacht Jeroen. Robert beschrijft een paar gerechten. ‘We grillen graag een mooi stuk Regiorund, serveren het met groenten uit het seizoen en met onze huisgemaakte frieten. Ook vegetarische gerechten, zoals een tarte tatin van witlof, staan op de kaart. Wat we ook bereiden; we laten altijd de producten voor zichzelf spreken. Smaak genoeg!’

Duurzaamheid voorop

Bijzonder aan het concept van de drie jonge ondernemers is dat bijna alles uit de buurt komt. Een diner bij Vinck heeft weinig ‘voedselkilometers’, de wijn is met alleen natuurlijke middelen gemaakt en zelfs de servetten zijn recyclebaar.

Wat vind je van dit artikel?