1. 0/7
  '

  Doe-tips

  Op zoek naar leuke activiteiten tijdens Pasen? Bekijk hier onze 7 tips!

  Vier je Pasen in Twente, dan vier je Pasen zoals het hoort. Met tijd voor elkaar. Én voor tradities. Zoek je nog een leuke activiteit voor na de paasbrunch? Een keer iets anders dan paaseieren zoeken in eigen tuin? Laat je inspireren door deze activiteiten met Pasen!

 2. 7/7

  7.

  Vlöggeln Ootmarsum

  Hand in hand trekken de poaskearls door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. De traditie gaat als volgt: de oudste legt zijn rechterhand op de rug, waarna zijn 'moat' zijn linkerhand daarin legt. Daarna volgen de andere poaskearls in volgorde van aantal dienstjaren, waardoor er een lange keten van mensen ontstaat, die zingend door de straten en steegjes van de stad slingert. Sinds 2015 is deze prachtige traditie opgenomen in de lijst van Cultureel en Immateriaal Erfgoed in Nederland. Tip: alle tradities in één dag aanschouwen? Stap in de Oldtimerbus!

 3. 6/7

  6.

  Doe mee met de Q-Eiertocht!

  Kom tijdens de Paasdagen, paaseieren zoeken met de Q(eie)R-Tocht. In elk paasei zit een QR-code verstopt, weten jullie dat eitje te breken? De route met voertuig naar keuze voert jullie langs de gezellige dorpen Denekamp, Ootmarsum, Tilligte en Rossum.

 4. 5/7

  5.

  Extra Weerselosemarkt

  Tijdens Tweede Paasdag is er een extra Weerselose Markt. Struin over de retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt en vlooienmarkt het beste van een markt gecombineerd en dat allemaal op de Weerselose Markt. Honderd kramen en standplaatsen verwelkomen je met een keur aan artikelen.

 5. 4/7

  4.

  BigBand Festival Goor

  Een hele gezellige muzikale dag in het centrum van Goor. Met een veel verschillend bigbands, speciaalbieren markt en live-muziek. Kom met volle teugen genieten en sluit je Paasweekend feestelijk af.

 6. 3/7

  3.

  Markt in het Bos

  Onder een enorme bomenpartij, midden in het bos op de parkeerplaatsen van Resort Bad Boekelo vindt dit jaar tijdens Pasen een vlooienmarkt plaats met tientallen kraampjes. Extra leuk: bezoek de Markt in het Bos per stoomtrein. Opstappen kan op station Haaksbergen en Boekelo.

 7. 2/7

  2.

  Paasstaaksleepen in Denekamp

  Een echt folkloristisch gebruik: van generatie op generatie doorgegeven gewoonten binnen de gemeenschap van dorp of streek. Denekamp is bekend om haar Paasgebruiken. Dit spel van vragen en bieden wordt onvervalst Twents dialect gebracht. Aanschouw de traditie zonder te veel te verklappen bij Huis Singraven. Tip: alle tradities in één dag aanschouwen? Stap in de Oldtimerbus!

 8. 1/7

  1.

  Paasvuren in Twente

  Een traditie in Twente! Op vele plekken wordt het paasvuur ontstoken wat gepaard gaat met een gezellig feest. Wil liever meerdere paasvuren op één avond bezoek? Stap dan in de Oldtimerbus en kom alles te weten over de paastradities met onderweg een Twentse lekkernij.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 2. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 3. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt

 4. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter