Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Wandelroute op de Sallandse heuvelrug: vergezichten en sterrenhemels

Leestijd 2 minuten

Ben jij iemand die graag de wandelschoenen aan doet, de zandpaden op gaat en kilometers wil maken in de natuur? Ben jij een romanticus die lyrisch wordt van oneindige vergezichten? Een hemelbestormer die graag naar de sterren kijkt?

Dan voel jij je helemaal in je sas tijdens een wandelroute op de Sallandse heuvelrug. Je begint al bij voorbaat te watertanden bij een bezoek aan Twente. Landgoed van Nederland. Terecht! Er bestaat bovendien een grote kans dat wanneer je er eenmaal geweest bent, je keer op keer terugkomt.

Veel wandelroutes op de Sallandse heuvelrug

Met zo'n 800 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden en 140 wandelroutes is het wandelnetwerk Twente een ongekend paradijs voor de wandelaar. Door deze ruime keuze is het bovendien voor iedereen mogelijk om zijn eigen wandelroute over de Sallandse heuvelrug samen te stellen. Het wandelnetwerk is namelijk zo in elkaar gezet dat het heel eenvoudig is om verschillende routes met elkaar te combineren.

Kies je startpunt

Om een route van begin tot eind te volgen, maak je gebruik van één van de vele startpunten. Begint bijvoorbeeld jouw wandelroute in Hellendoorn dan vind je op dit startpunt een informatiepaneel met een overzicht van de verschillende wandeltrajecten. Deze hebben allemaal een eigen kleur. Volg de pijlen van de kleur van jouw route en je weet zeker dat je niet zult verdwalen. Wil je verschillende wandelroutes combineren dan stap je onderweg gewoon over op een andere kleur.

Wandelroutes vanuit Nijverdal en Hellendoorn

Een bekend startpunt is de wandelroute vanuit Nijverdal over de Nijverdalse berg. Er zijn wandelingen van 4, 6, 8,5 en 13 kilometer. Ook wandelroutes vanuit Hellendoorn over de Hellendoornse berg zijn populair. Naast wandelingen waar begin- en eindpunt samenkomen, is het ook mogelijk om een wandelroute tussen Nijverdal en Holten te volgen via de 'Toeristenweg'. De 35 kilometer lange wandelroute over de Sallandse heuvelrug is prima geschikt voor een tweedaagse tocht met een overnachting in Hellendoorn.

Sterren kijken

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen en genieten van de natuur en de prachtige vergezichten. Maar nationaal park De Sallandse Heuvelrug heeft nog veel meer in petto. Smullen van een streeklunch doe je in Herberg de Pas. Informatie over de geologie, natuur, cultuur en historie van deze regio vind je in het Buitencentrum. Hierin is ook de sterrenwacht gehuisvest. Vanaf de 'Sky-Walk' of vanuit het planetarium heb je een adembenemend zicht op de sterrenhemel.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Twente zit barstensvol met natuur. Past u wel een beetje op?"

  Geschreven door Andre
 2. Winkelen

  Winkeltijd! Vier fijne adresjes in Twente voor een nieuwe outfit of interieur.

  Geschreven door Nicoline
 3. Natuur

  Stoer natuurgebied: Vliegveld Twenthe met bomkraters en splitterboxen.

  Geschreven door Bertine
 4. Typisch Twents

  Tukker Top 5 van Johan Nijenhuis. "Oude markt is één van de mooiste pleinen".

Tip je vrienden

twitter facebook