navigatie overslaan

Twents en te gek

Grazendsnel internet in Losser dankzij Twentse Wi-Fi koeien (1 april)

  • Leestijd 3
  • Gelezen 8205 keer

Begin van deze week introduceerden we in samenwerking met Universiteit Twente de Wi-Fi koe. Een innovatief project waarmee natuurgenieters ook op de meest afgelegen plekken over internet kunt beschikken. Dit bleek om een 1 april grap te gaan. Want hoe innovatief onze regio ook is, op sommige plekken houden we het liever op puur genieten.

Tijd zat in Twente

Hoewel de dichtheid van het glasvezelnetwerk in Twente aanzienlijk groter is dan de rest van Nederland en we dus over (g)razendsnel internet beschikken, zijn er ook nog plekken waar “geen bereik” juist een voordeel heeft. Neem het natuurgebied rondom De Lutte en Beuningen (gemeente Losser). Hier is de verbinding niet altijd even goed en dat vinden bezoekers juist een enorme pré. In Twente pleiten we voor de tijd nemen voor dingen waar je echt gelukkig van wordt. En wandelen maakt pas écht gelukkig, als je er bewust van weet te genieten. Echt geluk zit namelijk in oprechte aandacht. Voor jezelf, elkaar en de natuur. En dat deelt Twente graag met de rest van Nederland!

1 april: de Wi-Fi koe

Wi-Fi is een hoeksteen van onze samenleving. Wie kan er nog een uur zonder Instagram of Whatsapp? Gastvrijheid zit in het DNA van de Tukker, daarom helpen wij graag de bezoeker die zich 24/7 online bevindt. Omdat de Wi-Fi verbinding in de natuurgebieden rondom de gemeente Losser minder sterk is, is samen met de Universiteit Twente een oplossing bedacht: bijzondere Wi-Fi dragers die toch al rond lopen: koeien.

Wi-Fi koe
Wi-Fi koe

De Wi-Fi Koeien staan rondom de plaats Losser, ook wel de schatkamer van Twente genoemd. Op de meest instagrammable locaties waar de Wi-Fi wel wat versterking kan gebruiken, zijn de koeien voorzien van Wi-Fi dragers. Ze zenden in een radius van 100m een internet signaal uit waar iedereen op kan sharen, appen en posten. Het enige wat je hoeft te doen is verbinden met Berta07, Guusje19 of een van de vele andere dames. Zo kan de bezoeker zijn of haar wandelbelevenis altijd direct delen met de buitenwereld.

Quirine ter Haar, marketingleider Visit Twente: "Twente bewijst zich al jaren als toonaangevende groene technologische topregio, deze slimme samenwerking met de Universiteit Twente was dus een logische stap. We hebben al foto’s van wandelaars voorbij zien komen die gepost zijn op het Wi-Fi netwerk van de koeien, gemaakt op prachtige plekken in de natuur. En de koeien zelf merken er niets van en grazen lekker door. Een prachtige samenwerking."

Cowfluencer Liesje22

Dankzij Liesje22, s’ werelds eerste cowfluencer, maakten in de eerste lockdown veel Nederlanders kennis met de highlights van Twente. Het zijn nu de Wi-Fi koeien die ervoor zorgen dat juist de meest afgelegen plekjes voor iedereen bereikbaar zijn. Voor als we straks en masse de Twentse regio weer kunnen bezoeken.

De Wi-Fi koeien zijn onder andere te vinden bij IJsboerderij ’t Loaboerke en Landgoed het Hengelman in De Lutte (gemeente Losser).

Foto's: Vincent Croce

Wat vind je van dit artikel?