navigatie overslaan

Route-tips

De 3 mooiste fietsroutes in Diepenheim om Twente te ontdekken

 • Leestijd 2
 • Gelezen 11004 keer

Met fietsen in Twente denk je aan fietsroutes door natuurgebieden, landgoederen en langs boerderijen. En die hebben we ook volop! De routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest mooie plekken fietst. Maar waar Tukkers van houden is af en toe eens rechts af slaan in plaats van linksaf. Je moet hier namelijk niks, behalve niks moeten. Kom langs de mooiste kastelen (je hebt er wel 13 in dit gebied!) en landgoederen. Of je nu wel of niet bekend bent met het fietsnetwerk in Twente, wij beloven dat je verrast wordt! Wij delen hier de mooiste fietsroutes in en om Diepenheim. Bekijk de route en download hem in PDF of GPX. Of bekijk hier alle fietsroutes in twente.

 1. 3

  Kastelen Fietsroute

  De bewegwijzerde Zes Kastelen Fietsroute bestaat al ruim 30 jaar en is erg geliefd onder de inwoners van de Hof van Twente en toeristen. Naast de uitgebreide routebeschrijving vind je een routekaart waarop onderweg de horeca en attracties staan aangegeven en lees je achtergrondinformatie over de kastelen.

 2. 2

  Smaak en Vermaak Markelo

  Deze route laat je kennismaken met het landschap van het meest zuidelijke deel van de Regge. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen en kastelen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen. De route wordt beschreven vanaf Pension en Engels Theehuis de Hoestinkhof, Stationsweg 22a in Markelo. Maar natuurlijk kan de fietsroute op elke gewenste locatie gestart worden.

 3. 1

  Fietsroute Reggedal

  De Reggedalroute is een bewegwijzerde fietsroute van 85 kilometer langs de rivier de Regge. De Regge ontspringt op landgoed Westerflier bij Diepenheim en stroomt bij Ommen in de Vecht. Deze route laat je kennismaken met de afwisselende natuur van het Reggedal. De route start bij Westerflier, Westerflierweg 1, Markelo. De route eindigt in Ommen. Volg de fietsbordjes met Reggedalroute bewegwijzering.

Wat vind je van dit artikel?