Doe-tips

Kinderschatkaart Noordoost-Twente: zwemmen, klimmen en schatzoeken

Leestijd 2 minuten 2948 x bekeken

Er is altijd wat te beleven in Noordoost-Twente. Houden je kinderen van avontuur? Ga dan eens met hen kanovaren of klimmen. Leren ze graag over de geschiedenis? Bezoek dan één van de musea, met speciale activiteiten voor kinderen. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in één van de zwemwateren of zwembaden. Dat er genoeg te doen is, dat is zeker!

De kinderschatkaart Noordoost-Twente laat je zien welke kinderactiviteiten er allemaal in deze omgeving zijn. De kaart kun je halen bij de verschillende Tourist Info’s in Noordoost-Twente. We lichten een paar leuke activiteiten uit:

Cafe, restaurant, speeltuinen Morskieft, reutum

Ook in je vakantie regent het soms. Een ideaal moment om naar speeltuin Morskieft in Reutum te gaan. Er is zowel een grote binnen- als buitenspeeltuin. Dus ook als het zonnetje schijnt, is het heerlijk buiten spelen. De speeltuinen zijn voorzien van schommels, wipwappen, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussens, trampolines, botsauto’s en nog veel meer. Uren speelplezier dus! Er is ook een groot binnen- en buitenterras. Hongerig na al het spelen? Morskieft beschikt over een uitstekende keuken.

Speelbos, Het Hulsbeek, Oldenzaal

Verspreid door het oude eikenbos vind je ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen. Het parcours bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, duoschommels, een veertig meter lange kabelbaan en slingertouwen. Klimmen en klauteren dus! De baan is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar onder begeleiding is er voor jongere kinderen ook genoeg te doen. Voor volwassenen trouwens ook, zij kunnen ook gewoon meedoen op de toestellen. Via de looppaden aan beide kanten van het parcours is het ook makkelijk je kinderen in de gaten te houden. Het speelbos is het makkelijkst te bereiken vanaf parkeerplaats 1 of parkeerplaats 4 bij het Hulsbeek.

Speuren naar sporen in Losser

Maak op een leuke en unieke manier kennis met de mooiste plekjes in Losser. Doe de historische ontdekkingsspeurtocht met een GPS. Met behulp van satellieten bepaalt het GPS-apparaat je positie en word je route aangegeven. De tocht van 1,5 kilometer brengt je langs 25 markante gebouwen of monumenten, zoals de Martinustoren en het Aleida Leurinkhuis. Onderweg vul je meerkeuzevragen in en beantwoord je getallenvragen. Vind de schat van Losser! Kraak de geheime code en ga op zoek naar Dinkeldaalders, die zijn verstopt op een geheime plaats in het centrum. De speurtocht is geschikt voor jong (vanaf 8 jaar) en oud en duurt circa 1,5 uur. Reserveren doe je bij de VVV in Losser.

Kaart halen?

De kaart kun je halen bij de verschillende Tourist Info’s in Noordoost-Twente.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 2. Doe-tips

  Plekken waar de zon het langst schijnt. 5 mini-belevingen op hoogte.

 3. Een moment met

  Johanna ter Steege: "Als ik in Twente kom dan voelt het als mijn thuis!"

  Geschreven door Maika
 4. Op eigen wijze

  Dauwtrappen in Twente: zo stappen Tukkers in alle vroegte op de fiets.

  Geschreven door Bertine & Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter