navigatie overslaan

Doe-tips

Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 5538 keer

In een museum, restaurant of tijdens een concert je ogen en oren de kost geven is natuurlijk al tof. Maar je kan het ook zelf maken. In Twente zijn veel plekken waar je zelf aan zet bent. Van creatieve workshops, educatieve opdrachten tot kookcursussen. Wij hebben tips voor jou uitgezocht. Bekijk ze allemaal.

 1. 6

  Experimenteer bij Tetem

  Tetem is een ontwikkelinstelling met de focus op digitale cultuur en maakcultuur. Een plek waar jong en oud in de wereld stapt van beeldende kunst, technologie en digitalisering én waar je kan experimenten met nieuwe maaktechnieken. In het MaakMeeLab kan iedereen vanaf 6 jaar elk weekend experimenteren met interessante maaktechnieken zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artificial Intelligence en robotica.

 2. 5

  Maak het zelf in het Oyfo Techniekmusuem

  Ga op ontdekkingstocht door het Techniekmuseum. In de oude fabriek onderzoek je wat techniek in ons leven betekend. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Je gaat op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen. Tijdens de vakanties worden veel activiteiten georganiseerd. Hou de agenda dus goed in de gaten!

 3. 4

  Niet alleen eten bij de Twentsche Foodhal

  Bij de Twentsche Foodhal denk je misschien alleen maar aan eten. Dat kan er inderdaad. Maar er is nog veel meer mogelijk. Doe mee met een kookworkshop in het Kooklokaal. Combineer kunst met lekkernij tijdens de creatieve workshop met proeverij of neem je eigen cd op bij de studio van M-works.

 4. 3

  Wees creatief bij Museum Natura Docet

  Museum Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest. Ieder seizoen nieuwe tentoonstellingen, het hele jaar door workshops, wandelingen, lezingen, muziek en meer!

 5. 2

  Workshops bij Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps is veel meer dan een boerderij en kaasmakerij. Er valt namelijk genoeg te beleven voor jong & oud. Maak je eigen kaas en verf je eigen klomp. Naast rondleidingen en workshops kun je een bezoek brengen aan de belevingsboulevard. Hier zie je de koeien (als ze niet de wei in zijn), het melken met de melkrobot en het kaasmaken. Dit alles in één draai, uniek op de wereld! De belevingsboulevard is de gehele dag te bezoeken en is helemaal gratis! Leerzaam én leuk!

 6. 1

  Zelf aan zet bij workshopboerderij Kampboer

  Op Workshop-Boerderij Kampboer worden in de voormalige 'kraamkamers' van hun sfeervolle verbouwde varkensstal creatieve cursussen en workshops gegeven. Op deze plek kan je (vanaf minimaal 6 personen) oneindig leuke workshops volgen. Van beeldhouwen tot bloemschikken en van mozaïek maken tot schilderen: de lijst van workshops die je hier kan volgen is ongekend lang. Alleen maar voor vrouwen? Zeker niet! En al helemaal niet sinds de nieuwste workshop is toegevoegd: bierbrouwen!

Wat vind je van dit artikel?