navigatie overslaan

Doe-tips

9 smakelijke adresjes in de stad. Enschede, Hengelo en Almelo.

 • Leestijd 3
 • Gelezen 6645 keer
 • Geschreven door Nicoline

Na een lange dag in de stad of buitenlucht is er niets lekkerder dan te genieten van een broodje in een goede lunchzaak of juist romantisch dineren ter afsluiting van een gezellige dag. Wij hebben daarom de 10 lekkere bistro’s en restaurants in Enschede, Hengelo en Almelo voor je op een rijtje gezet.

 1. 9

  Een broodje in de bibliotheek van Enschede bij Stoet

  Sinds september 2016 zwaait Natascha in haar broodjeszaak Stoet de scepter. De hippe zaak met haar no-nonsens cultuur is ontzettende populair onder de Enschedeërs. Een goede plek om uit te rusten en te genieten van een heerlijke ‘stoet’!

 2. 8

  High-tea bij Sprakel in ‘t bos

  Het woonhuis is omstreeks 1900 gebouwd en is een gemeentelijk monument. Inmiddels is Sprakel in ’t bos omgetoverd tot theehuis waar je een high-tea kunt doen na je wandeling over het oude vliegveld.

 3. 7

  Borrelen bij het Rozendaal na een rondleiding over het Roombeek

  Dit restaurant ligt naast de Museumfabriek en is een perfecte plek om je dag af te sluiten met een heerlijk diner. Vanuit het restaurant heb je een mooie kijk op alle architectonische parels die de wijk te bieden heeft.

 4. 6

  Restaurant ‘t Lansink met een ster in Tuindorp Hengelo

  Hotel ’t Lansink ligt midden in het centrum van de best bewaarde tuindorpwijk van Nederland, het Tuindorp ’t Lansink. Meesterkok Lars van Galen bereid hier de heerlijkste gerechten en heeft hiermee een Michelin ster verdiend. Mocht je een wandeling maken door de wijk, sluit hier de dag af met een heerlijk diner.

 5. 5

  Eten en drinken in een oude industriële fabriek in Hengelo

  Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal zit in het voormalig ketelhuis van de Hazemeijer fabriek. In het restaurant zijn oude pijpleidingen in tact gebleven wat ervoor zorgt dat de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal echt een bijzondere locatie is om een hapje te eten.

 6. 4

  Indiase smaakexplosie bin Bombay Spice in Hengelo

  Een bijzonder restaurant waar heel Twente voor uitrukt naar Hengelo, is Bombay Spice. Bij dit geweldige restaurant, eet je de lekkerste Indiase gerechten die je maar kunt bedenken. Heb je een dag geshopt in Hengelo of juiste een stadswandeling gemaakt dan is dit onze absolute aanrader om een hapje te eten.

 7. 3

  Broodje Broodbode in het het Tuindorp

  Sinds 2016 vind je aan de rand van de authentieke wijk Tuindorp ’t Lansink, een vestiging van de Enschedese broodjeszaak, de Broodbode. De zelfgemaakte broodjes van de Broodbode worden heerlijk belegd en zijn dan ook een goede bodem om daarna een rondwandeling te maken door het Tuindorp van Hengelo of lekker te zwemmen in het Tuindorpbad op een zomerse warme dag.

 8. 2

  Lunchen bij Nielz op het grote terras midden in Almelo

  Hier eet je de heerlijkste broodjes voordat je aan je wandelroute begint of sluit je je dag in Almelo juist af met een lekker diner. Het oude pand staat midden op het marktplein in Almelo en beschikt over een ruim terras waar je met goed weer, lekker in de zon zit.

 9. 1

  Biologische patat bij Puur Zuid

  De hippe frietzaak Puur Zuid zou zelfs in de trendy straatjes van Amsterdam niet zou misstaan. De enthousiaste eigenaar Lambert schilt zelf de aardappels om er de heerlijkste patat van te bakken. De biologische snacks bij Puur Zuid zijn zorgvuldig uitgekozen zoals de pulled pork kroketten van Cas Spijkers.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.