navigatie overslaan

Doe-tips

Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 25829 keer

Op zoek naar een leuke - corona-proof - activiteit? Schrijf je dan in voor Getaway Twente en ontdek de mooiste plekjes van onze regio's. Rij met je eigen auto een route van twee keer 1,5 uur en stop onderweg bij verschillende lokale producenten van streekproducten of horecagelegenheden waar een lekker streekpakket voor je klaarstaat.

Iedereen begeeft zich momenteel in een lastige tijd; veel mensen zitten thuis, lokale horeca zitten dicht en producenten kunnen hun producten beperkt aanbieden. Het team van Bcause, een eventbureau uit Almelo, ging in quarantaine met de vraag “Hoe kunnen we in deze uitzonderlijke tijd, een beetje positiviteit de wereld in brengen?”. Al snel werd antwoord gevonden op de vraag: de Getaway Twente! Een individuele autoroute door Twente en Salland.

Een activiteit voor iedereen

De tourrit, onder de naam Getaway (Twente), is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. In je eigen auto wordt een route gereden met een routeboek. Deze route kronkelt door het mooie buitengebied en laat je de mooiste plekjes van Overijssel zien.

De route start in Diepenheim. Vervolgens rij je door het mooie Twentse landschap om je te laten verrassen door de omgeving. Je zult uiteindelijk finishen bij Watermolen Bels. Hier ontvang je een pakket met heerlijk verse producten voor thuis. Helemaal corona-proof op ontdekkingstocht door Overijssel. En daarbij steun je lokale producenten en horeca ook in deze periode.

Routes door Twente en Salland

De route is elke dag beschikbaar voor inschrijving. Zo kan je op elke gewenste dag en tijdstip een Drive Through route rijden. Het routeboek krijg je thuisgestuurd. De route duurt twee keer 1,5 uur.

Verschillende niveaus

Je kunt deelnemen op niveau ‘Makkelijk’ of ‘Uitdagend’. De routes van beide niveaus zijn hetzelfde, alleen het niveau van navigeren verschilt. Het navigeren op niveau ‘Makkelijk’ is geschikt voor iedereen (ook kinderen vanaf 10 jaar). Je rijdt een route door middel van eenvoudige routesystemen zoals bol-pijl en foto trajecten, er wordt niet genavigeerd op kaarten. Het niveau ‘Uitdagend’ is geschikt voor personen die naast lekker touren ook een beetje uitdaging zoeken. Bol-pijl en foto trajecten worden daarom afgewisseld met navigeren op kaarten.

Inschrijven en prijs

Interesse in de Drive Trough? Schrijf je in via de website van Bcause en geniet van een mooie route door Twente of Salland inclusief vele extra's! Zo helpt je jezelf en de lokale ondernemers. Win-win! Deelname aan de Drive Through bedraagt € 85,- .

Wat vind je van dit artikel?