navigatie overslaan

Doe-tips

5 Leuke familie uitjes in Overijssel waar je ook nog eens lekker kunt eten

  • Leestijd 6
  • Gelezen 36789 keer

Een dagje op stap met je familie is hartstikke gezellig, maar ook vermoeiend. Vooral wanneer er kinderen bij zijn. Want die vreten nu eenmaal energie. Hoe fijn is het om aan het einde van de (mid)dag bij te komen van jullie familie activiteit op een plek waar je heerlijk kunt zitten én lekker kunt eten? Een familie uitje met een familie etentje gecombineerd dus. Omdat ik hier, als moeder van twee jongens van 6 en 8, helemaal in thuis ben snap ik waarnaar jij op zoek bent. In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete familie uitjes in Twente waar je ook lekker, relaxed en kindvriendelijk kunt eten en drinken.

Familie uitje met kids bij Paviljoen Lutterzand

Het Lutterzand is een plek waar ik zelf al mijn hele leven kom en dat geldt ook voor mijn jongens. Deze plek heeft het gewoon! De perfecte uitvalsbasis is Paviljoen Lutterzand, een landelijk gelegen en modern restaurant aan de rand van het natuurgebied. Begin je familie uitstapje met een kopje koffie en gebakje. Maak hierna een flinke wandeling of fietstocht door het Lutterzand of ga schatgraven. Dat deed mijn oudste met zijn kinderfeestje, zo ontzettend leuk!

Paviljoen Lutterzand heeft ontzettend veel activiteiten voor jong en oud op het programma staan. Maak een puzzeltocht met vragenlijst, een kanotocht over de Dinkel, ga klootschieten of boek een moordtocht arrangement. Iemand in jouw familie slecht te been? Maak dan een rit met de Lutterzand Express, begeleidt door de natuurgids. Zijn jullie er klaar mee? Dan is het tijd voor ontspanning. Strijk neer op het vernieuwde terras voor een lunch of diner terwijl de kinderen de speeltuin induiken, want hun energie is nooit op!

Lutterzand
Lutterzand

Een dagje weg met familie. Ontdek Museum Buurtspoorweg en sluit af bij Texas Ribhouse

Een familie uitstapje dat leuk is voor jong en oud vind je niet snel. Maar ik weet uit eigen ervaring dat een uitje naar Museum Buurtspoorweg, het leukste stoomtreinmuseum van Oost-Nederland, echt voor iedereen leuk is. Maak samen een rit met een oude stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo of andersom. Kinderen mogen zelfs voorin de trein kijken hoe die oude locomotief zijn werk doet. Ook mogen ze aan de hand van een speurboekje op avontuur door het museum. In Haaksbergen zit het museumwinkeltje waar je leuke souvenirs vindt. Ook is het gezellig om een rondje door Haaksbergen, de ster van Twente, te lopen.

Eenmaal terug in Boekelo is er ook weer van alles te doen. Je vindt hier onder andere een wagon speciaal ingericht met speelgelegenheden, ook zijn er diverse grote modelspoorbanen te vinden. Honger als een paard? Vanaf het stationnetje in Boekelo zie je het al liggen, Ribhouse Texas, een echt Amerikaans grillrestaurant in authentieke westernsfeer. Helemaal ingericht met originele verzamelingen op het gebied van rodeo, country and western. Laat dit je niet weerhouden als je hier niet van houdt, want het eten en de sfeer is echt fantastisch!

Spoorfietsen
Spoorfietsen

Familie uitstapje aan de Regge bij vakantiepark & Partycentrum Mölke in Zuna

Aan het kabbelende riviertje de Regge, op de grens van Salland & Twente ligt Vakantiepark Mölke. Je kunt hier terecht voor een lange of korte vakantie, maar ook voor een dagje weg met jouw familie. Mölke biedt verschillende indoor- en outdoor activiteiten aan zodat iedereen zich kan vermaken, bij goed én bij slecht weer. Boek een familiearrangement en ga showbowlen, zwemmen in het overdekte zwembad of speel boerengolf. Ook leuk, ga een potje klootschieten (een traditioneel Twentse sport), boogschieten, buksschieten of blaaspijpschieten. Het is ook mogelijk om een familiefiets te huren en door de prachtige Reggestreek te fietsen.

Je ziet deze streek trouwens van een compleet andere kant vanaf het water. Wanneer je, net zoals ik zelf met mijn familie deed, een fluisterbootje en/of een kano huurt. Wat hebben wij genoten zeg. We zagen heel veel libellen, een grote roofvogel en verschillende ooievaarsnesten. Wij boekten in dit geval een familie arrangement met een welkomstdrankje. 2 Uur varen in een fluisterboot en hierna een pannenkoek naar keuze. Want, na het varen op een warme dag is er niets fijner dan neerploffen en genieten van een ijskoud drankje op het terras. De jongens vertrokken naar de buitenspeeltuin en vijf minuten later weer naar de binnenspeeltuin. Naast pannenkoeken hebben ze ook een a la carte kaart en wisselende seizoensgerechten.

Kano varen op de Regge
Kano varen op de Regge

Van alles te doen op en rondom het Hulsbeek in Oldenzaal

Recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal heeft veel te bieden voor onder andere families. Leg een kleedje neer, stal je picknick uit en je hoeft de komende uren niet meer weg. Ga een stukje zwemmen en bouw een zandkasteel of vermaak je in de waterspeeltuin, het zandkasteel, het vlot of op één van de andere natuurspeeltoestellen in of om het water. Een rondje lopen? Neem dan het speelbos mee, hier ontdek je nog veel meer leuke natuurlijke speeltoestellen die je wandeling nog leuker maken.

Wil je nog actiever? Middenin het bos, aan het water, verscholen voor het grote publiek, ligt het Outdoor Challenge Park. De verzamelplaats, een karakteristiek houten met sedum bedekt pand, gaat helemaal op in het landschap. Vanaf hier kun je met jouw familie ontzettend veel leuke, actieve, stoere en spannende dingen doen. Jullie kunnen kanoën, abseilen, quad rijden, paintballen, tokkelen of klimmen. Ook leuk om een Sherlock Holmes tocht te doen. Met jouw familie verdwalen in 230 hectare natuur. Samenwerken, inventief zijn en keuzes maken. Zoals je leest is er genoeg te doen hier op het Outdoor Challange Park.

Heb je al dat zand tussen je billen weggewassen? Dan is het tijd om een hapje te gaan eten bij Klein Afrika, net aan de rand van het Hulsbeek. Echt, dit is de perfecte plek om te ontspannen na een actieve dag. Bij Klein Afrika ga je op safari in eigen land. Ontdek op je gemak, want zo groot is het niet, wasberen, wallaby’s, alpaca’s, struisvogels en nog veel meer dieren. Geen fan van dieren? Er is ook een grote speeltuin met klimtoestellen, glijbanen en een kabelbaan. Hier kunnen kinderen zich uitleven terwijl jullie in alle rust kunnen genieten van het diner.

Het Hulsbeek
Het Hulsbeek

Dagje uit met je familie bij Café, Restaurant & Speeltuinen Morskieft in Reutum

Café, Restaurant & Speeltuinen Morskieft is het ideale adres voor een dagje uit, weer of geen weer. De binnen- en buitenspeeltuin is voorzien van verschillende schommels, wipwappen, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussen, trampolines, familieschommels en nog veel meer. De binnenspeeltuin is zelfs voorzien van speciaal zand zodat kinderen veilig kunnen spelen in het zand. Terwijl de kinderen zich vermaken genieten de grote mensen van een kopje koffie, een biertje of wijntje op het ruime binnen- of buitenterras of in het restaurant. Dit restaurant heeft een uitstekende keuken waar je ook terecht kunt voor een lunch of uitgebreid diner.

Morskieft
Morskieft

Wat vind je van dit artikel?