Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/5
  '

  De mooiste outdoorgebieden in Twente. Voor watersport. Actief fietsen. En meer

  Geschreven door

  Nicoline

  Wat dacht je van serieuze heuvels die je te voet of per fiets kunt beklimmen? We hebben bossen en natuurlijk ook weilanden maar wat dacht je van serieuze heuvels die je te voet of per fiets kunt beklimmen? Ben je meer een watersporter dan hebben we in Twente een flink aantal zwemvijvers waar je allerlei outdoor activiteiten omheen kunt beleven. Dus pak vandaag nog je sportkleding in en bezoek een van de mooiste outdoor natuurgebieden van Twente.

 2. 5/5

  5.

  Springendal

  Het Springendal is in 1920 aangekocht door de Enschedese textielbaron Jannink. Hij maakte van het eeuwenoude landbouwgebied, een landgoed met veel Engelse kenmerken. Het is een prachtig, glooiend gebied met veel bronnen en beken. Er lopen verschillende, bijzondere wandelroutes door het gebied langs de vele, oude, Twentse boerderijen.

 3. 4/5

  4.

  Het Rutbeek

  Vlak bij Enschede ligt de zwemvijver Het Rutbeek. De zandafgravingen voor woningen in de stad, is inmiddels uitgegroeid tot een 120 h2 groot recreatiegebied met leuke outdoor activiteit voor jong en oud. Op warme dagen is het er druk met zonaanbidders en recreatie zwemmers maar ook in koudere maanden gebeurt er om en rond de zwemvijver genoeg.

 4. 3/5

  3.

  Het Hulsbeek

  Het Hulsbeek is een prachtige zwemvijver tussen de glooiende, groene heuvels. Het is een perfecte plek om te chillen en te zwemmen. Ben je wat sportiever en wil je actie? Dan is er bij het Hulsbeek genoeg te beleven. Naast een trimbaan, manege en mooie MTB-routes, kun je meedoen aan verschillende events en activiteiten.

 5. 2/5

  2.

  Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

  De Sallandse Heuvelrug is een bijzonder natuurlandschap in Twente. De paarse heidevelden in de nazomer, zandverstuivingen en bossen maken het een gebied waar mensen graag tot rust komen. De hoge heuvels doen bijna on-Nederlands aan. Op het hoogste punt van de Holterberg kijk je, bij goed weer, uit over Twente en zie je misschien zelfs Duitsland liggen.

 6. 1/5

  1.

  Vliegveld Twente

  Op Vliegveld Twente mag de natuur zijn gang gaan. Langzaam neemt deze bezit van het terrein. Je vindt er oude wachthuisjes en kunt een kijkje nemen in oude, donkere bunkers die overwoekert raken met gras en klimop.

 1. Doe-tips

  Koffietijd! 4 heerlijke tips voor een goede kop koffie. Thee kan ook.

  Geschreven door Nicoline
 2. Typisch Twents

  Proef de smaak van Twente in streekproductenwinkel in Markthal Rotterdam

  Geschreven door Merle
 3. Slaaptijd!

  Boek een bijzondere B&B. Dichterbij een Tukker kom je niet

 4. Twents en te gek

  Typisch Twentse "hebbedingetjes". Leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Tip je vrienden

facebook twitter