1. 0/7
  '

  Doe-tips

  7 toffe kerstmarkten in Twente. Minstens zo leuk als Duitsland

  Geschreven door

  Nicoline

  Je kunt naar een overvolle kerstmarkt in Duitsland, maar dit is minstens zo leuk. In Twente is het in de dagen voor kerst, traditie om de midwinterhoorn te blazen. Deze kom je dan ook op alle kerstmarkten tegen. En eerlijk is eerlijk, steeds als je de trage zware tonen hoort, voel je je toch een beetje melancholisch worden. Voor kinderen is er op de kerstmarkten ook genoeg te doen. Niks leuker dan dat de kinderen zich vermaken op de schaatsbaan, het springkussen of met de kerstman, terwijl jullie een hete glühwein drinken op een verwarmd terras.

 2. 7/7

  7.

  Kerstmarkt in Delden

  Elk jaar wordt de Langestraat in Delden omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Heel Hof van Twente en omgeving loopt dan uit om, met een kop glühwein te luisteren, naar de geluiden van de midwinterhoorns en het gezang van de koren. Bij de kraampjes koop je leuke kerstspulletjes van de creatieve ondernemers en hobbyisten en daarnaast schaatsen de kinderen rondjes op de schaatsbaan.

 3. 6/7

  6.

  Winter Wonder Event

  Winter Wonder gezelligheid in Haaksbergen. Met muziek, mooie kramen en lekkernijen. Een feestje voordat de feestdagen beginnen. Het dorp is volop in kerstsfeer en er kan geshopt worden tusse kramen met decoraties, sieraden, kerstcadeaus en natuurlijk in de winkels.

 4. 5/7

  5.

  Kerst en Kunst in Ootmarsum 2021

  Dit evenement is helaas afgelast. De organisatie van Kerst en Kunst had het graag anders gezien, maar na de persconferentie van 25 november jl. moest ze helaas besluiten om Kerst en Kunst 2021 niet door te laten gaan.

 5. 4/7

  4.

  de Goorse Wintermarkt

  In Goor hebben ze gouden keeltjes en dat laten ze tijdens de kerstmarkt horen. Verschillende koren en artiesten zingen die dag hun kerstliederen. Jij kunt er met een kop warme chocolademelk en oliebollen naar luisteren. Of ga je liever een rondje shoppen? Winkeliers maar ook veel hobbyisten bieden leuke kerstspullen aan. Uiteraard loopt er een kerstman rond. Nieuw dit jaar: paarden- en PK markt!

 6. 3/7

  3.

  Kerstmarkt Diepenheim

  Zoek je de perfecte plek voor originele kerstcadeaus, spullen om je huis nog gezelliger te maken, allerlei lekkernijen en een compleet programma muziek, theater en andere optredens? Kom dan zondag 12 december naar de sfeervolle kerstmarkt in Diepenheim.

 7. 2/7

  2.

  Winter Wonderland Enschede

  Dit jaar is het extra warm en gezellig in Enschede! Bekende kerstliedjes komen uit de boxen, de sfeerverlichting hangt en de etalages zijn prachtig versierd. Kom jij ook dit jaar naar Winter Wonderland?

 8. 1/7

  1.

  Kerstmarkt Denekamp

  Voor één zondag wordt het Nicolaasplein in Denekamp omgebouwd tot nostalgisch kerstplein met een levende kerststal. Het leuke aan deze kerstmarkt is wel dat er een stoet kerstfiguren met kameel, ezel, os en schapen voorbij trekken naar de kerststal. Genietend van je glühwein kun je dit spektakel aanschouwen. Daarna doe je nog wat kerstinkopen en drink je nog een lekker jenevertje.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  10 Twentse lockdown tips voor coronaproof activiteiten

 2. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

 3. Doe-tips

  Op deze plekken kun je het beste wild eten in Twente

  Geschreven door Maryke
 4. Route-tips

  Handige en leuke tips tijdens het lopen door Vriezenveen en Engbertsdijksvenen

  Geschreven door Mathias

Tip je vrienden

facebook twitter