Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 6 highlights die je niet mag missen als je op bezoek bent in Twente

  Geschreven door

  Lars

  Als je zoekt naar een bijzondere plek voor een weekend of midweek weg, denk je misschien niet als eerste aan Twente. Toch heeft deze regio alles wat je zoekt. We zetten de highlights voor je op een rij!

 2. Sallandse Heuvelrug

  We gaan erop uit! Wat dacht je van een flinke mountainbiketocht over de Sallandse Heuvelrug of van kanoën op de Regge? Of houd je misschien meer van een tochtje in een fluisterboot of een heerlijke middag wandelen of fietsen? Het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug hebben het allemaal in huis.

 3. Enschede

  Hoewel het niet in het hart van Twente ligt, maar net voor de grens met Duitsland, mag je Enschede best wel het epicentrum van het oosten noemen. En nee, dan verwijzen we niet naar de vuurwerkramp die hier jaren geleden plaatsvond. Hoewel: de wijk Roombeek is letterlijk uit de as herrezen.

 4. Ootmarsum

  Ooit gehoord van Ootmarsum? Mensen die in deze sprookjesachtige gemeente in het noordoostelijke ‘oortje’ van Twente wonen, zijn bijzonder trots op dit stukje paradijs. Ootmarsum staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Holland.

 5. Noordoost-Twente

  Karakteristiek voor het gebied is het afwisselende, kleinschalige en reliëfrijke landschap. Het fraaie landschap, in samenhang met cultuurhistorische elementen, geven Noordoost-Twente een eigen identiteit. Daarom zeker de moeite waard als je toch in Twente bent!

 6. Diepenheim

  Het is een en al schattigheid in het zuiden van Twente. Hier ligt Diepenheim lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge. Het is het kleinste stadje van Twente. Locals noemen Diepenheim dan ook liefkozend ‘Stedeke’.

 7. Delden

  Delden ligt onder de ‘rook’ van grote broer Hengelo. De beste manier om dit eeuwenoude stadje te verkennen, is te voet. Wandelschoenen aan dus, maar wees gewaarschuwd: het is allemaal hartstikke cultuurhistorisch verantwoord. Voordat je het weet, steek je er nog iets van op ook.

 1. Slaaptijd!

  Magisch slapen in het bos van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

  Geschreven door Nicoline
 2. Slaaptijd!

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle
 3. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  Geschreven door Andre
 4. Doe-tips

  10 leuke dingen met kids bij slecht weer. Een beetje regen is zo erg nog niet.

  Geschreven door Nicoline

Tip je vrienden

twitter facebook