navigatie overslaan

Doe-tips

12 leuke dingen met kids bij slecht weer. Een beetje regen is zo erg nog niet.

 • Leestijd 4
 • Gelezen 23558 keer
 • Geschreven door Nicoline

Gelukkig zijn er in Twente veel leuke kinderuitjes te bedenken, ook als het regent. Met de volgende tips hoeft jouw kind zich geen moment meer te vervelen. Lees hier alles over de leukste dagjes uit in Twente bij slecht weer.

Nog meer tips voor activiteiten met kinderen

 1. 12

  Ga naar de indoor kermis

  Breng een bezoek aan Preston Palace, genoeg mogelijkheden met slecht weer! Ga naar de indoor kermis met de leukste attracties. Ontdek het subtropisch zwemparadijs onder de fonkelende sterrenhemel en glij van de nieuwe glijbaan. Ga bowlen of midgetgolfen. Plezier gegarandeerd.

 2. 11

  Familie voorstelling in het theater

  Ga naar een familie theatervoorstelling op een regenachtige dag. Genoeg mooie theaters in Twente. Reserveer bijvoorbeeld een voorstelling bij Theaterhotel Almelo, het Wilminktheater of Concordia in Enschede.

 3. 10

  Karten of lasergamen

  Op zoek naar een stoer uitje? Kom dan karten of lasergamen bij ZERO55 in Enschede. Speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar zijn er jeugdheats. Of neem het tegen elkaar op tijdens een potje lasergamen! Spanning en sensatie gegarandeerd.

 4. 9

  Oyfo Techniekmuseum

  Bij Oyfo mag je onderzoeken, ontwerpen en maken. Nieuwsgierig zijn, vrij associëren en experimenteren. Solderen, trommelen, schilderen of luisteren naar de grommende machines in het museum. Een leuk techniekmuseum waar je wordt aangezet om techniek en de wetenschap te ontdekken.

 5. 8

  Bezoek De Museumfabriek

  De Museumfabriek: hét familiemuseum in Twente. Dit is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwonderd en gaat zelf aan de slag.

 6. 7

  Binnen midgetgolf in het donker

  Of je nou 80 jaar oud bent of net naar de kleuterschool gaat, iedereen die een stick vast kan houden, kan midgetgolfen. Alleen een grote regenbui kan jullie pret nog bederven. Daarom hebben een aantal slimme ondernemers bedacht om een binnenmidgetgolfbaan aan te leggen. Bij Glowgolf in Enschede golf je, om het extra leuk te maken, in een donkere ruimte met fluorescerende banen.

 7. 6

  Binnenspeeltuin met aandacht voor ouders

  Voor veel ouders is de binnenspeeltuin een regelrechte horror. Je kind heeft de dag van zijn leven, zelf zit je aan een tafel in een sfeerloze hal met vreselijke akoestiek je te vervelen totdat je kind is uitgeraasd. Dat doet Kidscity in Borne tien keer beter. Je kind leeft zicht uit en jij zit in een grappige piratenschipscene te genieten van je koffie met appelgebak.

 8. 5

  Stoere sporten in de Performance Fabriek

  Een toplocatie om met oudere kinderen te bezoeken op een regenachtige dag. Bij >Bounz springen de kids op 32 aaneengesloten trampolines, waaghalzen boulderen (klimmen zonder touw en gordel) bij Cube Bouldergym, Skatepark de Fabriek is hét binnencentrum voor heel skatend Twente en stoere slagmannen oefenen hun slag in de netten bij MK Baseball & Sofball.

 9. 4

  Brandweerman Sam in Rijssen

  Een perfect slecht weer uitje voor kinderen die dol zijn op deze stoere brandweerman. In het museum staan vooroorlogse brandweerauto’s en bewonder je helmen uit de hele wereld. Je kind mag zich zelfs verkleden als echte brandweerheld en brandjes blussen. Wat zal je met dit uitje indruk maken op jouw kleine brandblusser!

 10. 3

  Een dagje roltrap skiën

  Bij Snowise, leren jouw kinderen skiën of snowboarden. Een goede oefening voor de komende wintersportvakantie. Maak ook lekker veel foto’s van jouw stoere skiërs want dat is hier een stuk makkelijker dan op de piste in Oostenrijk.

 11. 2

  Verbaas je bij Docet Wonderryck

  Natura Docet Wonderryck Twente is door vlogger Nanne Meijer verkozen tot het op één na kindvriendelijkste museum van Nederland. Bij Wonderryck zie je hoe de natuur de afgelopen eeuwen veranderd is aan de hand van oeroude fossielen en mineralen.

 12. 1

  Spelen bij De Waarbeek

  De Waarbeek in Hengelo Dat is All-inclusive Spelen, Eten en Drinken! Voor een vaste prijs kunnen jullie de gehele dag genieten van onbeperkt fruit, belegde broodjes, friet, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs! Een leuk overzichtelijk attractiepark met ook een heel leuk binnengedeelte!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.