navigatie overslaan

Van eigen bodem

Ontdek de Proef-adressen in Twente: Tiljoedrop.

 • Leestijd 6
 • Gelezen 506 keer

Iets lekkers voor thuis mag natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig hebben ze daar bij heel veel proef-adressen aan gedacht. Neem een Tukkertje, Krentewegge of stukje Twentse kaas mee voor de thuisblijvers of om het Twente gevoel zelf nog wat langer vast te houden!

 1. 19

  Pakhuis Twente

  Neem een kijkje in de grootste bierspeciaalwinkel van het oosten! Naast een groot assortiment speciaalbieren hebben ze inmiddels ook al hun eigen likeurtjes uitgebracht: Tukkertjes en de Bokk'n Olie. Laagdrempelig, persoonlijk en helemaal van deze tijd.

 2. 18

  Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke

  Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke is een zelf pluk fruitkwekerij en Landwinkel, waar je het hele jaar leuke groepsuitjes kan laten organiseren. In de Landwinkel zijn naast eigengemaakte jam, saus en likeur veel streekproducten te vinden. In het voorjaar is de pluktuin geopend voor het kleurrijkste boeket.

 3. 17

  Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

  De Greftenhoeve is een blauwe bessenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen voor de verse consumptie. Je kunt blauwe bessen geplukt kopen, maar veel leuker is zelf plukken op het zelfplukland. Ook kleinfruit zoals rode en zwarte bessen, kruisbessen en blanke bessen zitten in het assortiment.

 4. 16

  De Johanneshoeve

  De Johanneshoeve verblijfsaccommodatie met veel mogelijkheden. Daarnaast is het een rustpunt. Op de Johanneshoeve wordt wekelijks krentenwegge gebakken, volgens het recept van bakker opa Schipper. Daarnaast wordt sinds er sinds 2018 bier gebrouwen. Alles gebeurt met de hand; van het schroten van het mout tot aan het vullen van de flessen.

 5. 15

  Kaas- en Zuivelboerderij 't Hoepel

  In de bijna 100 jaar oude boerderij wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas en zuivelproducten bereid. Direct van eigen koeien die in de zomer een heerlijk buitenverblijf hebben in de groene weide. Puur natuur en zonder toevoegingen! Dat proef je in de romige zuivel en natuurgerijpte boerderijkaas

 6. 14

  Melktap Erve Scholten

  De koeien van Erve Scholten hebben hier alle ruimte om lekker rond te grazen. Juist dat maakt de melk zo lekker. Proef zelf maar! Met de melktap tap je verse melk… rechtstreeks van de boerderij. Onbewerkt, vol van smaak én boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker om te drinken, maar ook goed te gebruiken in de keuken.

 7. 13

  Buffalo Farm Twente

  Hier worden diverse producten verkocht. Buffelmozarella, ricotta, yoghurt en andere kazen, het buffelvlees, maar ook andere delicatessen. Indien mogelijk lokaal. Bij Buffalo Farm Twente is het van groot belang dat de producten eerlijk zijn en geen onnodige toevoegingen bevatten.

 8. 12

  Klompenmakelijk Koop

  Bij Klompenmakerij Koop worden machinaal klompen gemaakt. Tevens heeft de klompenmakerij een filmruimte en een museum, waar je kunt zien hoe vroeger en tegenwoordig de klompen worden gemaakt. Blijf daarna hangen en proef de Twentse krentenwegge.

 9. 11

  Raw Milk Company

  Sinds 2013 maakt Raw Milk Company als eerste en enige in Nederland rauwmelkse kefir. Inmiddels hebben ze daar o.a. yoghurt, hangop en jus de lait aan toegevoegd. Natuurlijke producten die eerlijk en gezond zijn, voor mens en dier. Natuurlijk ben je ook in de boerderijwinkel Melk & Honing aan het juiste adres voor RauwPower zuivel, vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee, chocola, en natuurlijk melk en honing.

 10. 10

  Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps is een melkveehouderij waar je kunt zien op welke wijze er vandaag de dag op een boerenbedrijf wordt gewerkt. Met de rondleiding "van gras tot kaas" kan je dit zelf ervaren. De zuivelproducten van het eigen bedrijf zijn uiteraard direct te koop.

 11. 9

  Boerderijwinkel de Büter

  Een lekker, eerlijk en natuurlijk stukje vlees van een Hereford. Wat is er nog mooier? Met veel passie en liefde worden deze Herefords verzorgd. Hierdoor kunnen ze in alle rust en ruimte opgroeien. Breng eens een bezoekje aan de boerderijwinkel, voor een stuk vlees of voor de andere unieke streekproducten.

 12. 8

  Vrielink's Zuivel & Vlees

  Bij Vrielink's Zuivel & Vlees ben je aan het juiste adres voor melktappen rechtstreeks uit de melktank. Met daarbij verkoop van vlees van hun eigen dieren. Maar natuurlijk ook voor andere streekproducten zoals Twentse droge worst, producten van de molenstichting, nootjes, jam, fruitsappen en eieren. Ook leuk: vanaf het voorjaar wordt er ook echte boerenijs verkocht van de IJskuip.

 13. 7

  Theehuis Dennenoord

  Theehuis Dennenoord is georiënteerd op de traditionele Engelse keuken, van ontbijt tot aan de originele High Tea & Afternoon Tea. Een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht. In de winkel mixen diverse stijlen door elkaar heen: Van traditioneel Engels tot Oosters chic. Het verbindende element is eigenlijk altijd het landleven gevoel dat zich vertaalt in bijvoorbeeld serviezen en woonaccessoires.

 14. 6

  Boerderijwinkel en kaasmakerij Zunakaas

  Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge ligt een prachtig melkveebedrijf/ kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas. Zunakaas is een ambachtelijk bereide boerenkaas, gemaakt van verse en onbewerkte melk. Door de ambachtelijke bereidingswijze van Zunakaas blijft al het goede van koemelk behouden. Dit zorgt voor een karakteristieke en romige smaak. De kaas is met passie en zorg bereid en dát proef je terug!

 15. 5

  Pelmolen Ter Horst

  Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen Ter Horst. Tegenwoordig behoort de molen tot de mooist gerestaureerde molens van Nederland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ook worden er diverse molenproducten zoals lijnzaadolie, pannenkoekmeel en diverse cakemixen verkocht.

 16. 4

  'T Hedevelds Bio Ei

  Voor (h)eerlijke verse biologische eieren en andere lokale boerenproducten ben je hier aan het juiste adres! In de boerderijwinkel is een mooie sortering van streekproducten te koop die je rechtstreeks van de boerderij of producent komen. Allerlei lekkers kom je hier tegen: de chocolade van Zeut, de zuivel van Blije Zuivel & Melktap Weleveld en nog veel meer! Met de komst van de boerderijwinkel is ook meteen het rustpunt gerealiseerd, welke 7 dagen per week geopend is. Stap binnen voor een kopje koffie of thee, rust lekker uit op het terras en kijk naar alle kippetjes die buiten rondscharrelen.

 17. 3

  Kip oet Twente

  Bij Kip oet Twente weet je altijd precies waar je kip vandaan komt. Oet Twente natuurlijk! Op deze kippenboerderij maken ze geen geheim van hun werk. Sterker nog: in de speciale zichtstal staat altijd de deur voor je open. Naast de scharrelkipproducten, verkopen ze hier ook diverse andere producten. Denk hierbij aan rund- en varkensvlees vanuit de regio, diverse kipkruiden en sauzen, houtskool en briketten. Op zaterdag wordt hier regelmatig de grill aangestoken voor de heerlijkste halve haantjes!

 18. 2

  Ons Boer'n Erf

  Naast het melkveebedrijf is bij Ons Boer'n Erf ook een boerderijwinkel met heerlijke streekproducten. In deze winkel kun je Twentse producten kopen via de boerderijautomaten zoals eigen gemaakte dagverse zuivel; yoghurt, karnemelk, hangop maar ook eigen rundvlees. Ook vind je hier streekproducten van collega-boeren zoals jam, meel, eieren en aardappelen. En nog veel meer, teveel om op te noemen. Dus zeker een bezoekje waard!

 19. 1

  Reggevallei Jam & More

  Wat is er nu lekkerder dan huisgemaakte jam? ReggeVallei Jam&More staat garant voor de lekkerste jams en aanverwante delicatessen van Twente en omstreken. Met heel veel aandacht, zorg en passie worden onze producten gemaakt en dat is te proeven. De producten zijn niet alleen een heerlijke traktatie voor op de boterham, ook als dip bij een blokje kaas of goed stuk vlees is het genieten geblazen!

Wat vind je van dit artikel?