Oldenzaal

Oldenzaal

Gelegen tussen de stedenband Enschede, Hengelo, Almelo en het Nationaal Landschap Noord-Oost Twente. Oldenzaal is een levendige, energieke en bruisende stad met een uniek en attractief winkelaanbod, gezellige horeca, veel evenementen, recreatieve en culturele voorzieningen. Niet voor niets is Oldenzaal de Glimlach van Twente.

Exclusief winkelen in ca. 200 winkels

In de smalle en gezellige winkelstraten en 2 overdekte winkelcentra vind je ruim 50 exclusieve mode winkels, veelal familiebedrijven. Uiteraard zijn er ook veel gespecialiseerde winkels in lekkernijen zoals kaas- en noten, luxe bonbons, wijnen, ijssalons en snoepwinkels.

Bourgondisch genieten

Even bijkomen doe je in één van de talrijke horecagelegenheden. Van tapas tot grand-café, van lunchroom tot pizzeria of van café tot bierlokaal.

Evenementenstad

In het centrum van Oldenzaal vinden regelmatig kleine en grote evenementen plaats. De meest bekende zijn het Carnaval en de Boeskool is Lös. Maar ook middelgrote evenementen maken Oldenzaal een waar feest om naar toe te gaan.

Historische kern

Met in de kern de 12e eeuwse St. Plechelmusbasiliek, was Oldenzaal een Hanzestad, kreeg in 1049 marktrechten en kreeg het in 1249 stadsrechten. Vooral het middeleeuwse stratenpatroon van de binnenstad is goed bewaard gebleven.

Recreatiepark Het Hulsbeek

Hier liggen diverse recreatieve voorzieningen, te midden van bossen, waterpartijen en ligweiden.

Bezoek Oldenzaal. Meer informatie vind je op Uit in Oldenzaal.

De highlights van Oldenzaal

Recreatiepark Het Hulsbeek

Een onvergetelijke recreatieplek, vol spetterende waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkende natuur in een voormalige landgoed.

lees meer

Centrum Oldenzaal

Oldenzaal is een eeuwenoude stad. De oudste gegevens dateren uit 893, toen het Aldensele (ofwel: ‘oud gebouw’) werd genoemd. Het oude gebouw, de kerk, is rond 775 gesticht. Het was de eerst gestichte kerk in Twente.

lees meer

Compleet dagje Oldenzaal!

Wil je in één dag Oldenzaal leren kennen, in combinatie met een lekkere lunch? Dan is dit arrangement zeker geschikt voor jou!

lees meer