Wierden

Wierden

Wierden is uitstekend bereikbaar per auto en per trein en ligt heel centraal tussen twee stuwwallen. Enerzijds kunt u genieten van de bossen op de Sallandse Heuvelrug, anderzijds van de rust en ruimte op de stuwwallen van Twente.

Wierden

Wierden is uitstekend bereikbaar per auto en per trein en ligt heel centraal tussen twee stuwwallen. Enerzijds kunt u genieten van de bossen op de Sallandse Heuvelrug, anderzijds van de rust en ruimte op de stuwwallen van Twente.

Enter

Enter is een lieflijk dorpje aan de rivier de Regge. Ooit werkten in Enter ruim honderd klompenmakers. Hun producten werden met platbodemschuiten, oftewel "zompen" door het hele land vervoerd. Enter koestert haar historie. 's Zomers laten klompenmakers zien dat ze het oude ambacht nog steeds beheersen. Schippers nemen vanaf de "Enterse Waarf" gasten mee voor een vaartochtje met een echte zomp. Bij het Klompen- en Zompenmuseum en oudheidkamer “Buisjan” krijgt u een goede indruk van deze historie.

Wandelen en fietsen?

De mooiste wandel-, mountainbike en fietsroutes liggen voor u klaar. Bijvoorbeeld richting Wierdense Veld, een bijzonder weids natuurgebied van Landschap Overijssel met (vergraste) heide en hoogveen. Ook de watersporters, ruiters en lekkerbekken heeft Wierden veel te bieden.

Bezoek Wierden. Meer informatie vind je op Wierden Enter Info.

MTB-route Wierden

Mountainbike

Regio Twente heeft in nauwe samenwerking met de Provincie Overijssel, de gemeente Wierden, MTB-verenigingen, Tourist Info Wierden en grondeigenaren/beheerders een schitterende MTB route ontwikkeld in en om Wierden.

Voetveer over de Regge

Recreatief fietsen, Platteland, Wandelroute, Natuur

In het verre verleden waren de buurtschappen Notter en Zuna met elkaar verbonden middels een historisch veerpont over de Regge. Nu is de oversteek met het handbediende veerpontje een bijzondere beleving tijdens uw wandel- of fietstocht.

De highlights van Wierden

1. Wierdense Veld

Landschap Overijssel beheert dit unieke hoogveengebied van ruim 440 hectare. In de zomermaanden graast hier een schaapskudde om de heide in tact te laten. De grazende schapen gaan vergrassing tegen en houden berkenopslag zo kort mogelijk.

lees meer

2. Recreatiepark Het Lageveld

Een prachtige recreatieplek vol spetterende waterpret, sportieve uitspattingen, uitgestrekt bos en sfeervol strandpaviljoen. Leef je lekker uit op de grasvelden of in het bos. Klauteren en glijden in de speeltuin en natuurlijk plonzen in het water: 100% speelplezier voor kinderen.

lees meer

3. MTB-route Wierden

Deze gemarkeerde route is 32 km lang en voert door bossen, parken en velden rondom Wierden. Je rijdt op bestaande bospaden en (zand)wegen, maar ook op speciaal aangelegde singletracks.

lees meer

4. Voetveer over de Regge

In het verre verleden waren de buurtschappen Notter en Zuna met elkaar verbonden middels een historisch veerpont over de Regge. Nu is de oversteek met het handbediende veerpontje een bijzondere beleving tijdens uw wandel- of fietstocht. Het pad naar het voetveer begint schuin tegenover Camping De Grimberghoeve aan de Klokkendijk.

lees meer